Nekter å vokse opp

Poppønkerne The Offspring overrasker ingen i sin jakt på hitlåter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: The Offspring fornekter seg ikke. Her skal fansen gledes, og den sikre måten er - kanskje - å levere det de har hørt og helt klart likt før. Dexter, Noodles & Greg K leverer på sitt sjuende album den vanlige metalinfiserte pønken krydret med musikalske avstikkere for variasjonens skyld. Og denne musikalske oppskriften servert sammen med entusiasme og gode låter har satt Offspring velfortjent i førersetet for den amerikanske poppønken skapt for bassengfest, pils og MTV.

Fra metal til latinpop

Hiten «Hit That» er en videreføring, eller var det en kopi, av forrige albums «Original Prankster» (som igjen var en kopi av 1998-hiten «Pretty Fly [For A White Guy]»). «Race Against Myself» er metalltung, seig og er den låta med størst allsangpotensial. Ska og scratch får du på den tekstmessig håpløse «Worst Hangover Ever» , mens «Spare Me The Details» begynner velkjent, men overrasker etter hvert med sitt innslag av latinpop. «Splinter» klokkes inn etter 32 minutter med oldtimeren «When You're In Prison». Akkurat det virker litt umotivert, men det er vel den type gøy som binder bandet og fansen sammen.

Vokse opp

The Offspring handler nok ikke lenger om album, men er blitt et band avhengig av gode enkeltlåter det lukter en hit av. Slik sett har trioen fremdeles potensial på et par av sporene her. En annen ting er det at 37-åringen Dexter fremdeles må synge om den rævva kjæresten som fant seg en annen etter sju Jägermeistere. På noen områder er det på tide å vokse opp.

Om ikke annet så for gamlefansens skyld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer