INGEN «FLATS»: Under premierevisninga til filmen «Carol» i Cannes, ble flere av de kvinnelige gjestene nektet adgang. Årsaken var at de ikke hadde tatt på seg høye sko. Foto: DPA / NTB Scanpix
INGEN «FLATS»: Under premierevisninga til filmen «Carol» i Cannes, ble flere av de kvinnelige gjestene nektet adgang. Årsaken var at de ikke hadde tatt på seg høye sko. Foto: DPA / NTB ScanpixVis mer

Nekter kvinnene å gå med flate sko

Nå får Cannes-festivalen kjeft for å være for strenge.

(Dagbladet): Den prestisjetunge filmfestivalen Cannes anses å være blant de mest formelle, som blant annet innebærer selfie-forbud og strenge kleskoder.

Men da enkelte kvinnelige gjester søndag ble nektet adgang til gallapremieren av dramafilmen «Carol» på grunn av «upassende fottøy», mener enkelte at antrekksregimet har gått for langt.

Nettstedet Screen Daily skriver at kvinnene som hadde droppet sine høye hæler - noen av dem eldre med helseproblemer - ble stoppet av vaktene i døra.

- Utdatert På sosiale medier får festivalen så ørene flagrer, og beskyldes blant annet for å være kvinnefiendtlige.

Flere nevner ironien i at det nettopp var premiere på filmen «Carol», som omhandler temaer som likestilling og identitet.

Under emneknaggen «flatgate» har kleskodene i Cannes blitt en snakkis på Twitter, der mange kaller festivalen for «utdatert» og «pinlig».

Ifølge avisa The Independent vil festivalsjefene ikke kommentere saken, men bekreftet likevel at det er obligatorisk for kvinner å ta på seg høye sko når de skal opp den røde løperen.