Nekter straffskyld for hvitvasking

Hallvard Flatland satser på storgevinst i retten. Han nekter straffskyld for hvitvasking av utpressingspenger og falsk forklaring.

SKIEN (Dagbladet): TV-kjendisenen Kærup Bjørneboeen Kærup Bjørneboe -kjendisen og hestehandleren Flatland er tiltalt for heleri av millioner av kroner knyttet til utpressingen av Thor Christensen - et forhold hans venn, travkusk Atle Hamre, er dømt for. Hamre soner dommen på fem år i Skien fengsel, samtidig som Flatland skal kjempe i retten mot Økokrims påstander om at han er innblandet og skyldig i heleri av utpressingspenger.

Den hemmelige kontoen i Monaco som ble oppdaget under etterforskningen av Atle Hamre, skal være Hallvard Flatlands. Hit ble det ved to anledninger overført millioner av kroner fra en sveitsisk konto tilhørende hesteeier Øivind Nydal i Bergen. Samtidig satte Hamre også penger inn på kontoen i Banque du Gothard i Monaco.

I flere avhør nektet Flatland for kjennskap til kontoen. Derfor er han subsidiært tiltalt for falsk forklaring. Bare det har en strafferamme på to år.

I tiltalen om heleri heter det fra Økokrim at Flatland «selv var den egentlige innehaveren (beneficial owner) av kontoen, men pengene som ble skutt inn, tilhørte ikke ham».

Økokrim hevder at Hamre fikk bruke kontoen og at «Hallvard Flatland skjønte, eller burde ha skjønt, at innskuddene helt eller delvis, var utbytte av en eller flere straffbare handlinger».

Flatland skal forsvare seg i tre uker mot anklagene om heleri og falsk forklaring.