Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nekter TV 2 å vise Muhammed-episoder fra «South Park»

MTV stopper salget.

BLIR IKKE VIST: Episode fem og seks fra «South Park»s 14. sesong dukker foreløpig ikke opp på norske TV-skjermer.


Promobilde
BLIR IKKE VIST: Episode fem og seks fra «South Park»s 14. sesong dukker foreløpig ikke opp på norske TV-skjermer. Promobilde Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| I april uttalte TV 2s pressekontakt Alex Iversen til Dagbladet.no at det ikke var noe i veien for at TV 2 Zebra kunne sende de kontroversielle «South Park»-episodene hvor profeten Muhammed avbildes på TV 2 Zebra.

Nå viser det seg imidlertid at kanalen likevel ikke kommer til å sende episode fem og seks av seriens fjortende sesong.

- Ville blitt vist
- I dag har vi fått svar fra MTV, som vi kjøper våre «South Park»-episoder fra. De har valgt å ikke selge rettigheter til visninger av episodene internasjonalt, sier Iversen.

Årsaken til avgjørelsen skal være sikkerhetshensyn. I følge Iversen har TV 2 fått følgende begrunnelse på mail:

«We have decided not to license these episodes due to the media frenzy and security issues. We will need to take eps 1405 and 1406 out of our pending contract owing to a company directive. Apologies for the inconvenience.»

- Hadde vi fått kjøpt dem, ville de blitt vist. Nå viser det seg at de foreløpig ikke er tilgjengelige, og det må vi ta til etteretning, sier Iversen.

Muhammed i bamsedrakt
«South Park»-episodene der profeten Muhammed vises forkledd som en teddybjørn har i det hele tatt skapt mye oppstuss den siste tiden.

Blant annet ble serieskaperne Matt Stone og Trey Parker advart av en islamistisk gruppe om at «de vil sannsynligvis ende opp som Theo van Gogh», den nederlandske filmskaperen som ble drept i 2004 av en ekstremist etter å ha laget islamkritiske filmer.

Dette førte blant annet til at andre del av dobbeltepisoden var kraftig sensurert da den ble vist på Comedy Central i USA, med sort sladd og utpiping av store dialogsegmenter. I Sverige har Comedy Central i følge Aftonbladet besluttet at episodene ikke skal vises i det hele tatt.

— Våre ansattes sikkerhet er vår udiskutabelt høyeste prioritet, heter det i en uttalelse fra kanalens svenske avdeling.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!