Nektes å gi ut konsertfilm

«Skal brenne opp skiten», sier skuffet Peter Stormare.

(Dagbladet.no): Den svenske skuespilleren Peter Stormare (55) er kanskje mest kjent for sin tolkning av den hensynsløse og fåmælte skurken i Coen-brødrenes mesterverk «Fargo» fra 1995.

Mindre kjent er det vel at den røslige svensken er svært musikkinteressert.

Han er frontfigur i sitt eget band Blonde From Fargo (!), og har tidligere vist sin interesse for freestyle-rap - som her, under premieren på den norske filmen «Switch» i fjor. 

Oppfordrer til boikott

Og på 80-tallet var Stormare, i likhet med svært mange andre svensker på den tida, stor fan av Joakim Thåströms (51) legendariske band Imperiet.

Så stor fan at han filmet bandets avslutningskonsert i 1988 med to håndholdte kameraer. Og nå, i anledning konsertens 20-årsjubileum, vil han gi ut en DVD fra konserten.

Men bandet oppfordrer til boikott av prosjektet, melder svenske Aftonbladet.

På sin hjemmeside, skriver Joakim Thåström at bandet mener at lyd- og bildekvaliteten på DVD-en er for dårlig - og oppfordrer samtidig publikum til å ikke kjøpe noe som Imperiet ikke kan stå inne for.

IMPERIET SLÅR TILBAKE: Peter Stormare (til høyre) får ikke lov til å gi ut konserten han filmet med legendariske Imperiet (til venstre) for 20 år siden. Foto: DAGBLADETS BILDEARKIV og SCANPIX / SARA JOHANNESEN
IMPERIET SLÅR TILBAKE: Peter Stormare (til høyre) får ikke lov til å gi ut konserten han filmet med legendariske Imperiet (til venstre) for 20 år siden. Foto: DAGBLADETS BILDEARKIV og SCANPIX / SARA JOHANNESEN Vis mer

Noe som har fått brumlebassen Peter Stormare til å se rødt.

«Muntlige avtaler gjelder»

I månedsskiftet mars-april skal nemlig Stormare ha vært i et møte med Thåströms managere, hvorpå skuespilleren - etter eget sigende - skal ha fått et muntlig «ja» til å gi ut konsertfilmen nå i høst.

Men siden skal Thåströms folk ha ringt og trukket tilbake tillatelsen.

- Peter ble sint, og svarte at «muntlige avtaler gjelder», sier Stormares manager Håkan Krantz til Aftonbladet.

Krantz understreker at skuespilleren aldri har hatt som intensjon å tjene penger på utgivelsen - og at han ikke kommer til å gi ut DVD-en mot bandets vilje. Likevel er Stormare svært skuffet.

Løs kanon

- Han har vært så opprørt at han har sagt han vil «brenne opp skiten» dersom det ikke løser seg, forteller Krantz.

Peter Stormare, som er født Peter Ingvar Rolf Storm, har spilt i en rekke filmer og TV-serier, deriblant norske «Tatt av kvinnen» og TV 3-sendte «Prison Break».

Og det er ikke første gang at Stormare havner i trøbbel. I et TV-intervju tidligere i år, avslørte skuespilleren at han hadde hatt sex med mer enn 100 kvinnelige kolleger ved tradisjonsrike Kungliga Dramatiska Teatern, bedre kjent som «Dramaten» i Stockholm.

DOBERMANN: Peter Stormare på hytta i Sverige med sin japanske kone Toshimi og dobermannen Garbo.
PITBULL: Etter Imperiet, startet Thåström prosjektet Peace, Love and Pitbulls - før han gikk solo under eget navn.