Det nye året vil by på etterlengtede konsertopplevelser for mange, men folk i Sandnes som måtte ønske å se Ringnes-Ronny live, må nok smøre seg med tålmodighet.
Kulturhuset i byen nekter nemlig å la artisten slippe til på scenen.
- Vi synes det er rart. Vi har flere tusen aktive lyttere i Sandnes, sier artistens manager Peder Benjamin Hagen til Dagbladet.
- Passer ikke profilen
Kulturhuset i byen åpner en ny scene til høsten, der den yngre befolkningen er i målgruppa. De har imidlertid sett for seg litt andre artister enn Ringnes-Ronny, sier Elisabeth Dahl, som er sjef for kulturhuset i byen.

- Ikke så lett å passe inn
- Dette med kunstnerisk kvalitet er jo på mange måter et subjektivt felt, og vi har nok sett for oss artister som har andre typer uttrykk, sier hun.
Dahl forteller at kulturhuset har et helhetlig program med scener for blant annet opera og dans, kunstgalleri og kino.
- Ringnes-Ronnys kunstneriske profil vil være vanskelig å sette inn i den typen sammenheng, og profilen er nok en annen enn det vi ønsker, sier hun.

Langer ut mot lokale rånere
- Representerer mannen i gata
Ringnes-Ronny er en svært populær artist i Skandinavia, med over 150 millioner avspillinger på Spotify i 2020. Turneen til høsten skjer i forbindelse med debutalbumet, som slippes i januar.
- Det er veldig synd å bli møtt med forutinntatte holdninger fra det offentlige. Vi nektes å booke den eneste scenen som passer oss, sier Hagen.
Manageren påpeker at Ringnes-Ronny er en artist som ikke støttes med ei krone fra det offentlige, men som befolkningen åpenbart liker, og hører mye på.
- Jeg synes de har et ansvar overfor skattebetalerne i kommunen om å gi et bredt tilbud, sier han.
- Han representerer en sjanger der det er dans og glede som står i fokus. Det er for mannen i gata som ikke vil ta seg selv så seriøst, og kose seg litt, sier Hagen, og avslutter:

Hedres med ny låt
- Jeg sliter med å se argumentet, vi ønsker bare å leie scenen deres en kveld.
- Bakvendt
Artistkollega og samarbeidspartner Stian «Staysman» Thorbjørnsen stusser over at kulturhuset sier nei til en av landets mest strømmede artister, som han mener kan dra et yngre publikum inn på den offentlig eide scenen.
- Da føler jeg det er litt bakvendt at de takker nei til Ringnes-Ronny som har hatt et helt ellevilt år bak seg med stor suksess både innenlands og i nabolandet, skriver han i en SMS, og legger til:

- Hadde jeg drifta et kulturhus og fått forespørsel om å få han på besøk, hadde i hvert fall jeg takket og bukket.
Thorbjørnsen legger ikke skjul på at han selv og andre har opplevd lignende ting tidligere.
- Jeg vet at TIX også «ikke matchet profilen» til flere steder en gang i tiden, men se på'n nå, skriver han.
- Ikke uvanlig
Tone Østerdal, som er daglig leder i Norske Konsertarrangører, mener arrangørene må få gjøre sine egne vurderinger.

- Mange var skeptiske til meg
- Noen kulturhus leier ut til hvem det måtte være, mens andre har en bevisst programprofil, sier hun, og fortsetter:
- Det handler om å ha en profil, og et ønske om å etterlate et inntrykk om hva slags artister man slipper til på sine scener.
Hun forteller at det for eksempel kan handle om balanse i programmet, og at ikke én type musikk får mer oppmerksomhet enn andre.