Nektes å innta scenen

Ringnes-Ronny nektes å spille på Sandnes kulturhus, som mener artisten ikke passer deres profil. - Synd, sier manageren hans.

SKUFFET: Ringnes-Ronny hadde over 150 millioner avspillinger på Spotify i året som gikk. Han får allikevel ikke slippe til på scenen på Sandnes kulturhus. Foto: Ringnes-Ronny.
SKUFFET: Ringnes-Ronny hadde over 150 millioner avspillinger på Spotify i året som gikk. Han får allikevel ikke slippe til på scenen på Sandnes kulturhus. Foto: Ringnes-Ronny. Vis mer
Publisert

Det nye året vil by på etterlengtede konsertopplevelser for mange, men folk i Sandnes som måtte ønske å se Ringnes-Ronny live, må nok smøre seg med tålmodighet.

Kulturhuset i byen nekter nemlig å la artisten slippe til på scenen.

- Vi synes det er rart. Vi har flere tusen aktive lyttere i Sandnes, sier artistens manager Peder Benjamin Hagen til Dagbladet.

- Passer ikke profilen

Kulturhuset i byen åpner en ny scene til høsten, der den yngre befolkningen er i målgruppa. De har imidlertid sett for seg litt andre artister enn Ringnes-Ronny, sier Elisabeth Dahl, som er sjef for kulturhuset i byen.

- Dette med kunstnerisk kvalitet er jo på mange måter et subjektivt felt, og vi har nok sett for oss artister som har andre typer uttrykk, sier hun.

Dahl forteller at kulturhuset har et helhetlig program med scener for blant annet opera og dans, kunstgalleri og kino.

- Ringnes-Ronnys kunstneriske profil vil være vanskelig å sette inn i den typen sammenheng, og profilen er nok en annen enn det vi ønsker, sier hun.

- Representerer mannen i gata

Ringnes-Ronny er en svært populær artist i Skandinavia, med over 150 millioner avspillinger på Spotify i 2020. Turneen til høsten skjer i forbindelse med debutalbumet, som slippes i januar.

- Det er veldig synd å bli møtt med forutinntatte holdninger fra det offentlige. Vi nektes å booke den eneste scenen som passer oss, sier Hagen.

«OLSENBANDEN JR:» «Olsenbanden jr.» herjet på 2000 tallet, så vi har tatt en prat med Lars Andersen, kanskje bedre kjent som «Benny», for å høre hva han gjør på i dag. Vis mer

Manageren påpeker at Ringnes-Ronny er en artist som ikke støttes med ei krone fra det offentlige, men som befolkningen åpenbart liker, og hører mye på.

- Jeg synes de har et ansvar overfor skattebetalerne i kommunen om å gi et bredt tilbud, sier han.

- Han representerer en sjanger der det er dans og glede som står i fokus. Det er for mannen i gata som ikke vil ta seg selv så seriøst, og kose seg litt, sier Hagen, og avslutter:

- Jeg sliter med å se argumentet, vi ønsker bare å leie scenen deres en kveld.

- Bakvendt

Artistkollega og samarbeidspartner Stian «Staysman» Thorbjørnsen stusser over at kulturhuset sier nei til en av landets mest strømmede artister, som han mener kan dra et yngre publikum inn på den offentlig eide scenen.

- Da føler jeg det er litt bakvendt at de takker nei til Ringnes-Ronny som har hatt et helt ellevilt år bak seg med stor suksess både innenlands og i nabolandet, skriver han i en SMS, og legger til:

«ELLEVILT ÅR»: Staysman (Stian Thorbjørnsen) synes det er rart at kulturhuset ikke ønsker Ringnes-Ronny på scenen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
«ELLEVILT ÅR»: Staysman (Stian Thorbjørnsen) synes det er rart at kulturhuset ikke ønsker Ringnes-Ronny på scenen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Hadde jeg drifta et kulturhus og fått forespørsel om å få han på besøk, hadde i hvert fall jeg takket og bukket.

Thorbjørnsen legger ikke skjul på at han selv og andre har opplevd lignende ting tidligere.

- Jeg vet at TIX også «ikke matchet profilen» til flere steder en gang i tiden, men se på'n nå, skriver han.

- Ikke uvanlig

Tone Østerdal, som er daglig leder i Norske Konsertarrangører, mener arrangørene må få gjøre sine egne vurderinger.

- Noen kulturhus leier ut til hvem det måtte være, mens andre har en bevisst programprofil, sier hun, og fortsetter:

- Det handler om å ha en profil, og et ønske om å etterlate et inntrykk om hva slags artister man slipper til på sine scener.

Hun forteller at det for eksempel kan handle om balanse i programmet, og at ikke én type musikk får mer oppmerksomhet enn andre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer