Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nektet å delta på Nobelkonferanse - nå står han på scena

Morrissey spiller tre låter under kveldens Nobelkonsert.

(Dagbladet): I kveld arrangeres Nobelkonserten for 20. år på rad, i Oslo Spektrum.

Den nest siste artisten på scena er den britiske artisten Morrissey. Han spiller tre sanger under konserten i kveld.

OPPTRER: Morrisey spilte tre låter under kveldens Nobelkonsert. Foto: Skjermdump NRK
OPPTRER: Morrisey spilte tre låter under kveldens Nobelkonsert. Foto: Skjermdump NRK Vis mer

Artisten var svært ordknapp da han ankom scena og sa ikke annet enn «god kveld» før han satte igang. Med norsk flagg på trommesettet spiller han låtene «Satellite of love», «People are the same everywhere» og «Irish blood, english heart».

15 år gamle Zara Larsson fikk æren av å åpne kveldens Nobelkonsert, med sin hitlåt «Uncover».

MORRISSEY: Nå står Morrissey på scena i Oslo Spektrum.
MORRISSEY: Nå står Morrissey på scena i Oslo Spektrum. Vis mer

Vert Claire Danes åpnet med å si at det ikke bare er Nobelvinneren som feires i kveld, men også Nobelkonsertens 20-årsjubileum.

Neste artist på scena var Mary J. Blige, som fortalte at hun følte seg beæret over å få opptre. Hun sparket i gang sin opptreden med superhiten «Familiy Affair» og avsluttet med «Just fine».

HYGGER SEG PÅ KONSERT: Thorbjørn Jagland, Ahmet Uzumcu, generaldirektør for OPCW, som vant Nobelprisen i år, og kronprins Haakon er alle tilstede under kveldens Nobelkonsert. Foto: Scanpix
HYGGER SEG PÅ KONSERT: Thorbjørn Jagland, Ahmet Uzumcu, generaldirektør for OPCW, som vant Nobelprisen i år, og kronprins Haakon er alle tilstede under kveldens Nobelkonsert. Foto: Scanpix Vis mer

Så var det James Blunts tur til å vide den fullsatte salen hva han er god for, han åpnet med hiten «You're Beautiful» før «Bonfire Heart» fulgte etter.

Også den norske rap-duoen «Envy» opptrer i kveld, og Nobelvert Claire Danes var ikke forsiktig med superlativene da hun presenterte gruppa.

 PÅ SCENA: James Blunt spilte gitar og sang under kveldens Nobelkonsert. Foto: Scanpix
PÅ SCENA: James Blunt spilte gitar og sang under kveldens Nobelkonsert. Foto: Scanpix Vis mer

- Her er den norske musikksensasjonen, «Envy»!

Det ble god stemning i salen under guttas optreden og publikum danset med da de løp ned fra scena og ut i salen.

MARY J. BLIGE: Mary J. Blige fremførte superhiten «Familiy Affair». Foto: Scanpix
MARY J. BLIGE: Mary J. Blige fremførte superhiten «Familiy Affair». Foto: Scanpix Vis mer

Den syriske artisten Omar Souleyman har sluppet over 500 album i løpet av sine 19 år som artist. Hans opptreden ble etterfulgt av 19 år gamle Jake Bugg som fremførte låtene «Broken» og «A song about love».

God stemning Dagbladets reporter på stedet kan fortelle om god stemning i Oslo Spektrum:

- Oslo Spektrum er fullsatt med gjester fra fjern og nær i kveld. Allerede under oppvarminga som talkshowdronning Anne Lindmo sto for ble det klart at her skulle det danses. -Vi vil ikke ha noe «norwegian stifness» sa hun til stor latter fra de mange tusen publikumerne.
- Og allerede da Mary J. Blige som andre artist entret scenen i Spektrum inviterte hun til allsang med sin verdenshit «Family Affair». Og respons fikk hun med en gang. Hele Spektrum reiste seg og danset og sang med den amerikanske R&B dronninga.

Flere kjendiser er tilstede under kveldens konsert, blant andre kronprins Haakon, Thorbjørn Jagland, Erna Solberg, Linni Meister og Ellen Arnstad.

Nobelkonserten Artistene som spiller i kveld er Envy, Timbuktu, Omar Souleyman, Morissey, Mary J. Blige, Jake Bugg, Zara Larsson og James Blunt. Kveldens verter er de amerikanske skuespillerne Claire Danes og Aaron Eckhart.

ÅPNET SHOWET: 15 år gamle Zara Larsson åpnet konserten. Foto: Skjermdump NRK
ÅPNET SHOWET: 15 år gamle Zara Larsson åpnet konserten. Foto: Skjermdump NRK Vis mer

I forkant av årets konsert har både britiske Morrissey og svenske Timbuktu skapt oppstyr. Førstnevnte vekket oppsikt ved å i det hele tatt bli booket, mens svenske Timbuktu i kort tid før konserten skapte debatt i hjemlandet.

I motsetning til tidligere konserter, vil ikke en dansende kronprinsesse være å se i salen i kveld. Kronprinsesse Mette-Marit er sykemeldt, og har meldt avbud i kveld.

PÅ KONSERT: Linni Meister får med seg kveldens Nobelkonsert. Foto: Stella Pictures
PÅ KONSERT: Linni Meister får med seg kveldens Nobelkonsert. Foto: Stella Pictures Vis mer