Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nektet å minnes Diana

Elton John, Paul McCartney og Phil Collins nektet å delta på helgas minnekonsert for Diana. Stjernene mente billettprisen på 500 kroner var altfor høy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En passelig småirritert Phil Collins har uttalt seg på vegne av de tre.

- Prinsesse Diana av Wales var folkets prinsesse. Da burde man i anstendighetens navn også sørget for en folkets billettpris.

Englands rose

Elton John, som var en av Dianas favorittartister og i tillegg en god venn, ønsket heller ikke å gi sitt musikalske bidrag til en konsert mange ikke hadde råd til å overvære. Prinsesse Diana var en stor fan av Elton John, og mange hadde forventet at han skulle synge «Englands Rose» på konserten. Sangen fra Dianas begravelse er kjøpt av millioner av mennesker over hele verden. Men 15000 mennesker hørte ikke på kritikerne, og deltok på minnekonserten likevel.

Himmelen gråt

Til tross for regnværet var det god stemning under konserten, som ble avholdt på familiegodset Althorp i Midt-England.

Blant artistene som valgte å opptre til tross for billettprisen var Dianas personlige venn Chris de Burgh, popveteranen Cliff Richard, cellisten Julian Lloyd Webber og den skotske popgruppen Wet Wet Wet. Konserten var organisert av Dianas bror Charles, jarlen av Spencer, som selv var til stede sammen med sine to gjenlevende søstre.

Chris de Burgh spilte Dianas yndlingssang «Lady in Red» og sin egen hyllest til den avdøde prinsessen, «A New Star Up In Heaven Tonight».

- Musikken var Dianas store lidenskap, og jeg og min familie er glade for å kunne hylle henne på denne måten i kveld, sa jarlen av Spencer.
Billettene til konserten kostet 40 pund (vel 500 kroner). Av dette skulle omtrent halvparten gis til prinsesse Dianas minnefond, som støtter veldedige formål. Resten av pengene skulle dekke de nødvendige konsert-utgifter.

HEDRET: Prinsesse Diana av Wales ble drept i en bilulykke 1. august i fjor. I helga ble det holdt en minnekonsert for henne.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!