«Lindmo»

Nektet å spille etter Joshua French

Artist Erlend Ropstad fikk snudd om på hele «Lindmo»-sendingen.

MUSIKER: Erlend Ropstad er ikke særlig fan av Kongo-farer Joshua French og ønsket ikke spille på «Lindmo» rett etter at French var intervjuet. Her i studio med Anne Lindmo. Foto: NRK
MUSIKER: Erlend Ropstad er ikke særlig fan av Kongo-farer Joshua French og ønsket ikke spille på «Lindmo» rett etter at French var intervjuet. Her i studio med Anne Lindmo. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rockeartisten Erlend Ropstad vurderte å avlyse opptredenen på NRKs «Lindmo» forrige fredag. Grunnen var en kontroversiell gjest.

- Jeg fikk vite veldig seint at de hadde tenkt å ha med Joshua French i programmet. Da ble jeg ganske sint, for å være helt ærlig, sier Ropstad til Fædrelandsvennen, som først omtalte saken.

Egentlig skulle Ropstad på scenen rett etter at programleder Anne Lindmo avsluttet intervjuet med French. Dette reagerte artisten sterkt på, og NRK snudde om hele sendingen, slik at intervjuet med French ble lagt først og intervjuet og musikkinnslaget med Ropstad kom til slutt.

VAR GJEST: Joshua French. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
VAR GJEST: Joshua French. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer

- «Lindmo» foreslo å endre sendingen siden jeg ga sterkt uttrykk for misnøye med å gå på scenen etter Joshua French, sier Ropstad til Dagbladet.

- Jeg var sint

Han reagerer overfor Fedrelandsvennen på at drapsdømte French får lov til å opptre i det offentlige rom «som en som har en interessant historie å fortelle».

Ropstad sier til Dagbladet at situasjonen rundt «Lindmo»-opptredenen ble «eksemplarisk håndtert» av NRK-teamet.

- Jeg var sint og ville ikke gå på direkte etter French. «Lindmo» foreslo å snu skjemaet for å løse situasjonen. Det var redaksjonens forslag. En annen løsning vi diskuterte var at jeg trakk meg. Dersom jeg hadde fått vite om denne gjesten tidligere, hadde det vært mer aktuelt, sier Ropstad.

INTERVJUET: Praten med Erlend Ropstad ble flyttet i forrige ukes «Lindmo». Foto: NRK
INTERVJUET: Praten med Erlend Ropstad ble flyttet i forrige ukes «Lindmo». Foto: NRK Vis mer

NRK-glipp

Prosjektleder for «Lindmo», Vivi Stenberg, forteller at det skjedde en feil i arbeidet med å booke Ropstad.

- Han fikk beskjed om hvem som gjestet programmet seinere enn de andre. Det var rett og slett en glipp fra vår side. Videre hadde han tanker om framførelsen av sangen «Når alt har ordna seg», og han spurte om musikkinnslaget var rett etter intervjuet med Joshua French.

Svaret fra NRK var ja.

- Han kom deretter med innspill overfor oss, og etter en redaksjonell vurdering konkluderte vi med at å begynne med French-intervjuet var like bra for programmets dramaturgi.

- Endringen fungerte godt

- Var dette et innspill eller krav fra Ropstad?

- Innspill. Helt klart.

- Det framstår mer som et krav?

- Han ga uttrykk for at han ikke ønsket å spille etter French-intervjuet. Det var problematisk for ham. Etter en redaksjonell vurdering hos oss, så vi at endringen han lurte på fungerte like godt.

- Hvor ofte skjer dette?

- Jeg har ikke vært borti det før, men at artister har tanker om sin opptreden er ikke noe nytt.

Fikk seerkritikk

- Hvordan har tilbakemeldingene vært på at French var på Lindmo?

- Det har kommet mye tilbakemeldinger. Mange mener at vi ikke burde hatt ham med i det hele tatt, andre mener at vi var for harde med ham, noen at vi var for milde. Vi har fått hele spektret, sier Stenberg.

- French ble invitert til «Lindmo» fordi hans historie det siste tiåret har vært en stor del av mediebildet, og fordi han i liten grad har pratet i media etter hjemkomsten til Norge. I stedet har han vært landet rundt med et debattert foredrag. Intervjuet i Lindmo er første gang han snakker om kritikken han har møtt, sier hun.

Dagbladet har forsøkt å nå Joshua French' advokat, Hans Marius Graasvold, for en kommentar, men har ikke fått svar. Dagbladet hadde rett før nyttår et større intervju med French på trykk i Magasinet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer