Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nektet å vise ansiktet og snudde ryggen til Fredrik Skavlan

Sia i sjeldent tv-intervju.

(Dagbladet): Artisten Sia står bak en av sommerens største hitlåter med «Chandelier», og hun har også fått oppmerksomhet for musikkvideoen.

I kveld gjør hun sitt tredje tv-intervju noensinne, på «Skavlan». Da hun gjestet Ellen DeGeneres' talkshow tidligere i år framførte hun låta med ryggen mot publikum og ansiktet mot veggen.

Slik gikk det også hos Fredrik Skavlan. Både under intervjuet og framførelsen av låta figurerer hun med ryggen til publikum og kamera.

Hun har også stilt med en papirpose over hodet på forsida av musikkbransjebladet Billboard.

Hos Skavlan forklarer hun aversjonen mot å vise ansiktet sitt: Hun vil ikke være berømt.

- Jeg merket at det hadde en veldig negativ effekt på meg. Det er en veldig merkelig følelse å nesten bli jaktet på. Du har paparazzifotografer som følger etter deg, og plutselig kan du ikke gjøre ting du ellers ville gjort som et vanlig menneske. Det begrenser deg, og det fikk meg til å føle meg redd. Det er hovedgrunnen. Jeg ble redd, sier hun ifølge NRK.

Etter sitt store gjennombrudd i hjemlandet Australia, valgte hun å ta et steg bort fra kjendislivet som følge av en dyp depresjon, rusmisbruk og selvmordstanker. 

Tida brukte hun på en imponerende liste med låtskriverjobbber for noen av verdens største stjerner («Diamonds», «Pretty Hurts», «Sexercize», «Radioactive»), og ikke minst «ansiktsløse» multiplatina-vokaljobber med David Guetta og Flo Rida.  

Men i år returnerte hun til solokarrieren, og ga ut albumet «1000 Forms of Fear».

Fredrik Skavlan forteller til NRK at det var en merkelig opplevelse å ha Sia, med ryggen til, i intervjustolen. 

- Et av de merkeligste intervjuene jeg har gjort noen gang. Andre som vil skjule identiteten sin forsøker jo gjerne å være litt mørke og mystiske samtidig, men Sia er jo en fest der under parykken. Smart, morsom og veldig begavet. Jeg forsøkte å tenke at vi pratet i telefonen. Det hjalp - litt.

Foto: NRK
Foto: NRK Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media