Nektet i oktober å ha betalt Bach

TV 2-reporter Anita Fleime sto på sitt helt til mandag denne uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Allerede i oktober ble TV 2-journalisten Anita Fleime spurt om hun hadde betalt for å få Ole Christian Bach i tale i Oman i 2005.

Først etter at produsentene bak dokumentarfilmen om betalingsjournalistikk gikk en ny runde med nyhetsledelsen i kanalen mandag denne uka, la hun kortene på bordet, ifølge Journalisten.

Konfrontert av Melnæs

Tidligere Se og Hør-reporter Håvard Melnæs skapte debatt med sine avsløringer av bladets arbeidsmetoder i boka «En helt vanlig dag på jobben», og har i ettertid gransket flere norske mediers angivelige praksis med å betale intervjuobjekter for å stille opp.

I oktober konfronterte han for første gang TV 2-reporteren med opplysninger om at hun skulle ha betalt Ole Christian Bach for et intervju. Da nektet hun for dette.

Også overfor sin egen arbeidsgiver, som ifølge Nettavisen tildelte henne TV 2s journalistpris «Gullspaden» for Bach-saken i 2005, nektet Fleime forholdet.

Hun skrev også en kritisk reportasje om betalingsjournalistikk der det ble opplyst at TV 2 aldri drev med slikt.

I dag ble det kjent at nyhetsreporteren likevel betalte Ole Christian Bach 50 000 kroner av egen lomme for intervjuet som fant sted i Oman i 2005, på et tidspunkt da norske skattemyndigheter jaktet på den nå avdøde finansakrobaten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer