Nektet lokalband én Preikestolen-landing, men Tom Cruise fikk 800

Karmøybandet Temet Nosce måtte bære utstyret på ryggen hele veien opp til Preikestolen.

TOK BEINA FATT: Bandet Temet Nosce består av Vidar Stueland, Leif Helge Olsen, Christian Welde og Terje Fjell. De bar selv alt utstyret hele veien opp til Preikestolen da de ble nektet å frakte det med helikopter i 2013. Foto: Privat / Espen Olsen
TOK BEINA FATT: Bandet Temet Nosce består av Vidar Stueland, Leif Helge Olsen, Christian Welde og Terje Fjell. De bar selv alt utstyret hele veien opp til Preikestolen da de ble nektet å frakte det med helikopter i 2013. Foto: Privat / Espen Olsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I 2013 fortalte NRK om Karmøy-bandet Temet Nosce som måtte ta beina fatt å bære alt utstyret de trengte for å lage musikkvideo, hele veien opp til Preikestolen-platået.

Bandet søkte opprinnelig Forsand kommune om å få lande med helikopter og fikk ja, men Naturvernforbundet klagde vedtaket inn til Fylkesmannen i Rogaland, og dermed ble bandet nektet å frakte utstyr og personell med luftransport.

- Det var jo kjipt den gangen, men det oppleves ikke urettferdig at «Mission Impossible» får tillatelse, for vi skjønner dimensjonsforskjellene, sier bandmedlem Christian Welde til Dagbladet.

Cruise-besøk

Spol fram til november 2017 og superstjerna Tom Cruise har gjennomført spektakulære stunts på toppen av Preikestolen de siste dagene.

Filminnspillingen av «Mission Impossible 6», som går fra 2. til 11. november, har ifølge dispensasjonen fra Forsand kommune fått godkjent godt over 800 flyginger og landinger på Preikestolen.

Torsdag var etter planen siste innspillingsdag, men dårlig vær har skapt problemer for Cruise, som ifølge VG forlot Norge torsdag ettermiddag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer