Nektet nakenscener

Skuespilleren Susan Badrkhan nektet å kaste klærne for å spille elskovsscener mot Mads Ousdal i den kinoklare norske filmen «Bryllupet».

- Jeg nektet å gjøre nakenscener, fordi jeg mente vi kunne få fram poengene på en annen måte, sier Badrkhan.

For regissør Leidulv Risan tok gjerne imot råd fra skuespilleren med innvandrerbakgrunn om sitt og Bjørn Skaars manus. Endringene gjorde at alle skuespillerne kunne stille seg bak filmen før opptakene startet.

- Vi ville ikke at erotikken skulle virke krenkende på noen. Men skuespillerne var også med på å skjerpe konflikten i filmen, sier Risan.

Og konflikten i filmen er den som noen ganger oppstår når ei jente fra en muslimsk familie innleder et forhold til en helnorsk gutt. Badrkhan spiller Samira, som møter Tom - spilt av Ousdal - på universitetet.

Tar ikke parti

Men Samiras familie vil selv ha et ord med i laget når Samira skal velge seg mann, og forsøker å forhindre at hun har et forhold til Tom - tidvis med hardhendte metoder.

- Problemstillingen er jo tatt opp før, men da bare halvveis - sett fra en norsk synsvinkel. Denne filmen tar ikke parti, den er en historie om enkeltpersoner, sier Badr-khan.

Hun kom fra Irak til Norge som barn. Hun har muslimsk bakgrunn, men har ikke blitt nektet fritt kjærestevalg av sine foreldre.

- Arrangerte ekteskap har ikke med religion å gjøre, men med tradisjon. Det er forskjeller fra familie til familie, sier Badrkhan.

Premiere

- Men det som skjer i «Bryllupet» skjer jo i Norge i dag?

- Ja, jeg kjenner flere som har vært i vanskelige situasjoner, sier Badrkhan.

  • «Bryllupet» har premiere førstkommende fredag i Oslo, Bergen, Trondheim, Kristiansand og Drammen.

trygve.aas.olsen@dagbladet.no

PÅKLEDD KJÆRLIGHET: Susan Badrkhan og Mads Ousdal blir kjærester, men har ikke sex, i den nye norske filmen «Bryllupet».