Nelvik: - Valgerd er paranoid

Sjefredaktør Odd J. Nelvik i Se og Hør mener Valgerd Svarstad Haugland (KrF) lider av forfølgelsesvanvidd.

Les også:

 • Valgerd føler seg overvåket av Se og Hør

  Kulturministeren beskylder bladet hun selv skriver i, for løgn, og skriver at folk ikke må tro det de leser.

  Hun ble kraftig provosert over Se og Hørs reportasje før helga om hennes handletur til Sverige. I sin faste spalte refser Svarstad Haugland sin egen oppdragsgiver for å legge fotografer «i buskene» og grafse i hennes privatliv.

  - Jeg synes det var ekkelt, sier KrF-lederen til Dagbladet.

  Hun skriver at hun føler seg overvåket. Se og Hør hevder de traff statsråden tilfeldig. Det fnyser Svarstad Haugland av. Hun reagerer også på at medieorganet hevder at hun dro ens ærend til Sverige for å handle.

  - Det er løgn! Jeg var på besøk hos søstera mi i Halden og dro i den forbindelse over grensa for å handle.

  Nelvik derimot mener han har sitt på det tørre.

  - Det er mulig hun var i Halden først, men det er ingen tvil om at hun dro over til Sverige med ett formål: å handle billig. Hvis ikke kunne hun vel ha handlet på Rema i Halden?

  Paranoid


  Nelvik mener KrF-lederen overvurderer sin egen viktighet.

  - Svarstad Haugland lider av forfølgelsesvanvidd. Hun er ikke så interessant at vi konstant overvåker henne. Dette er en nyhetssak som avslører at hun har gitt opp det norske kostnadsnivået som hun selv er delvis ansvarlig for som en av Norges fremste politikere. Det bekymrer meg at en kulturminister blant annet med ansvar for norske medier ikke skjønner mer av mekanismene i den bransjen hun styrer over. Hun trenger åpenbart et voksenopplæringskurs, sier Nelvik til Dagbladet.

  Han avviser at Se og Hør har trådt over noen grenser.

  - En statsråd opphører ikke å være statsråd idet hun krysser landegrensen. En så viktig politiker har langt mindre personvern enn andre. Vi har avdekket en klassisk forskjell mellom liv og lære, en statsråd som blir matflyktning i Sverige på grunn av de høye norske prisene, forklarer Nelvik.

  Nektet å svare


  - Jeg kjøper 99 prosent av alle matvarene mine i Norge. Det sier mye om hele ideologien til Se og Hør at de mener det er ok å bruke skjult kamera og invadere mitt privatliv.

  - Nelvik påpeker at du hadde full anledning til å svare for deg, men at du nektet?

  - Det gjorde jeg fordi det var så absurd. Fotografen ga seg ikke til kjenne, og folk har ikke noe med at jeg handler i Sverige.

  - Er det ikke legitimt å påpeke at en norsk statsråd velger å handle i Sverige?

  - Jeg har aldri lagt skjul på det. Her dreier det seg om å bli spionert på med skjult kamera. Det har idrettsutøvere og artister vært utsatt for i lang tid. Nå skal de tydeligvis begynne på politikere også, sier Svarstad Haugland.

  Ikke absurd


  Hun har imidlertid bestemt seg for å fortsette med sin spalte, til tross for konklusjonen i gårsdagens utbrudd: «Men tru ikkje alt du les. Det er stor sjanse for at det er oppspinn!»

  - Den første reaksjonen min var at dette vil jeg ikke være med på. Men så innså jeg at denne spalten kan jeg ha bruk for - for å gi min versjon. Det første utkastet jeg skrev, var langt krassere, men etter å ha sovet på det, kom jeg på andre tanker, sier statsråden.

  - Hvordan skal vi tro på det du skriver når du selv sier Se og Hør ikke er til å stole på?

  - Det er ikke mitt problem. Jeg skriver det jeg opplever. Men jeg håper jeg slipper å skrive om meg selv hver gang.

  - Er det ikke absurd å være spaltist i et medieorgan du mener farer med løgn?

  - Nei, det synes jeg ikke.

FØLER SEG OVERVÅKET: Kulturministeren har fått egen spalte i Se og Hør og brukte den til å skjelle ut bladet. De hadde tatt bilde av Valgerd Svarstad Haugland mens hun handlet i Sverige.
<B>VALGERD ER PARANOID: - Hun lider av forfølgelsesvanvidd, sier Se og Hør-sjef Odd J. Nelvik.