Nemi - The Soundtrack

Samling av goth og annen mørk, hard rock i Nemis navn.

Lise Myhres Nemi-skikkelse gir goth- og metalscenen både en humoristisk snert og en lenge etterlengtet femininisering. Nå er det verken selvironi eller kvinnelige innslag som dominerer «Nemi - The Soundtrack», men plata fungerer likevel som en bra dokumentasjon på en norsk undergrunnsscene som har vokst seg både stor og sterk de siste årene.

Flere av låtene gis ut for første gang, og det er også flere av bandene som er nye bekjentskaper. Det siste gjelder ikke popgotherne Zeromancer , blackmetallegendene Mayhem i elektronisk tapning og Beyond Dawn med en Joy Division-cover, de leverer alle tre helstøpte innslag. Men minst like interessante er bidragene fra nye navn som Zection 8 , Magicka og Living Dreamtime . Magicka , et av to band med kvinnelige vokal, bidrar til og med med en nyskrevet låt tilegnet Nemi.

Det blir også gjenhør med internasjonale gjester som Fields Of Nephilim og Warrior Soul . Sistnevnte band forsvant ut i det store intet midt på 90-tallet. Låta «The Loser» forteller at det var dypt urettferdig, og at Nemi har god teft både for fortida og framtida.