Nemi gjør suksess i utlandet

Lanseres i tegneserienes hjemland, Frankrike, og får eget blad i Finland.

INTERNASJONAL: Lise Myhre er overrasket over at Nemi slår så godt an i utlandet, men forstår at hun blir likt i Finland. —Jeg tenker at hun kler å være litt finsk, sier Nemi-skaperen. Foto: Lars Eivind Bones.
INTERNASJONAL: Lise Myhre er overrasket over at Nemi slår så godt an i utlandet, men forstår at hun blir likt i Finland. —Jeg tenker at hun kler å være litt finsk, sier Nemi-skaperen. Foto: Lars Eivind Bones. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||— Det er kjempegøy å se at tegneserien fungerer i andre land, for jeg har hele tiden tenkt på Nemi som en veldig norsk serie, sier Nemi-skaper Lise Myhre til Dagbladet.Mandag stiller hun i finstasen på utestedet Garde Robe i Paris, der det blir stor lansering av Nemi i de europeiske tegneserienes hjemland. På grunn av uventet stor interesse i forhandlerleddet, er førsteopplaget allerede utvidet fra 4000 til 14000 eksemplarer.

— Det er klart det er gøy at de har så stor tro på serien i Frankrike, for der gis det ut så mange titler. Man skulle tro at markedet var mettet, sier Myhre.

— Egentlig er jeg fortsatt på det stadiet at jeg blir glad når jeg ser Nemi på Rema 1000. Jeg har ikke blitt mer blasert enn som så.

Fem bøkerDen franske avtalen innebærer utgivelse av fem innbundne bøker og vil med godt salg bety en inntekt på rundt en million kroner for serieskaperen.

— Pengene er selvfølgelig en veldig velkommen effekt av det hele, men det har aldri vært drivkraften. Jeg synes dette er fantastisk gøy å holde på med, sier Myhre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer