Nemi i eget blad

Lise Myhres Nemi har endelig fått eget blad. Utgivelsen feires med fest og goth-rock. Og snart reiser Nemi til England.

Dagbladets lesere har i flere år kunnet følge den svartkledde Nemis sorger og gleder, men nå har hun fått sitt eget blad. Det nye bladet har et opplag på 60 000.

Formatet er større og trykk-kvaliteten bedre enn for vanlige tegneserieblader. Når Nemi i tillegg er klar for det britiske markedet, er det ikke rart at forfatter Lise Myhre ønsker å feire i kveld.

- Det blir stor lanseringsfest på John Dee i Oslo. Og favorittbandet Goth Minister spiller, forteller 27-åringen.

- Nytt blad må feires. Det er stort med eget blad, legger hun til.

Larsons gale verden

Lise Myhre har solgt omtrent 300000 Nemi-album. De to traff hverandre for første gang sommeren 1997.

- Jeg hadde alltid tegnet dyr, men prøvde meg på menneskefigurer. Nemi var den første som dukket opp. Noen måneder seinere var hun på trykk i Larsons gale verden, forteller Myhre.

Lise Myhre

Født: 1. november 1975, på Lørenskog i Akershus

Sivilstatus: Kjæreste

Utdannelse: Allmennfag på Rælingen vgs., kunsthistorie og grafisk design på Santa Monica College, ett år grafisk design på MI.

Karriere: Kom inn i Bladkompaniet på slutten av 1996. Nemi ble født i Larsons gale verden sommeren 1997, og er i dag på trykk i Dagbladet og sju andre norske publikasjoner, samt i fire svenske og to finske.

- Hvordan tror du Nemi klarer seg i England?

- Det blir veldig spennende og gøy å komme på engelsk. Britene er ikke like gale etter tegneserier som nordmenn, men jeg håper de vil like serien, og at den lar seg oversette på en bra måte.

- Aldri mann og barn

- Hva skjer med Nemi videre?

- Det får vi se på. Et eventyr begynner i hvert fall nå, med bladet.

Nemi har gjort suksess i både Norge, Sverige og Finland. Totalt trykkes serien i 30 nordiske aviser og nettsteder. Deler av salgsinntektene gir Lise Myhre til dyrevern, gjennom Nemi-fondet. Myhre er vegetarianer og samfunnsengasjert. Ofte lar hun Nemi kommentere tingenes tilstand. Og én ting er sikkert:

- Nemi vil aldri få mann og barn, lover Myhre.

Iskalde grøss

Nemi-bladet gis ut av Egmont Serieforlaget og havner i hyllene åtte ganger i året. I tillegg til historiene om Nemi inneholder bladet to nye norske tegneserier: Ronja av Ronja Berge (18) fra Os. Rex Rudi tegnes av Tomas «Rudi» Drefvelin. Han er til daglig vokalist i bandet Rex Rudi. I tillegg rommer bladet seriene Carol Lay, Iskalde grøss, Frank Chos Reservatet og Lise Myhres favorittserie, Lenore, av amerikaneren Roman Dirge.

- Det har lenge vært veldig flinke serietegnere i Norge, og det kommer stadig flere nye serietalenter. Det er positivt at det er et voksende miljø, og at det stadig blir flere av oss. Ronja og Rex Rudi er to svært originale, morsomme og bra tegneserier. Det er morsomt at mitt blad kan være et forum for nye norske tegneserier, mener Lise Myhre.

GLANSET NEMI: Lise Myhre og Nemi har med seg to nye norske tegneserier i det ferske bladet. - Det er morsomt at mitt blad kan være et forum for nye norske tegneserier, mener Lise Myhre.