Nemi tok prisen

BERGEN (Dagbladet): - Nemi har allerede gratulert meg, smiler en strålende glad Lise Myhre. Under Raptus-festivalen i går ble Nemi-skaperen tildelt Dagbladets pris for årets beste avisstripe.

- Jeg trodde ærlig talt ikke jeg skulle vinne. Jeg er utrolig glad for anerkjennelsen, og ekstra kult er det at prisen kommer fra Dagbladet, som fortjener mye ros for det de gjør for norske tegneserier, sier Lise Myhre.

Lik personlighet

Nemi har på kort tid rukket å samle en stor tilhengerskare i Norge, og stripen trykkes nå også i andre nordiske land. Figuren selv er tøff, men romantisk, illusjonert, og samtidig desillusjonert. Hun ser livet fra den svarte siden, i hvert fall musikalsk, og har et utseende påfallende likt sin skaper. Selv er Myhre etter hvert vant med å bli spurt om Nemi faktisk er henne selv.

- Personlig er vi like, men situasjonene er forskjellige og alltid fiktive, sier hun.

Blonde brunetter

Særlig blondiner og bråkjekke urbane mennesker får unngjelde for Nemis vrede. Men det går ingen der ute som trenger å føle seg tråkket på tærne av skarpe striper, bedyrer Myhre.

- Jeg tror jeg bare har laget tre selvopplevde striper. Men når Nemi hetser blondiner, har det egentlig ingen ting med blonde i seg selv å gjøre, og det tror jeg leserne skjønner. Det finnes mange blonde brunetter også, påpeker hun.

Gutter og jenter

- Er Nemi jentehumor?

- Jeg er jo jente, men heldigvis blir serien like godt mottatt av både gutter og jenter. Brevene jeg får fra leserne fordeler seg femti-femti. Jeg er ikke interessert i å holde noen krig mellom kjønnene, så derfor passer jeg på å fordele stikkene i stripene omtrent likt, forteller Lise Myhre.

Til jul kommer Myhres julealbum nummer fire, og fast side i Magasinet er også fortsatt relativt nytt. I tillegg har Nemi-skaperen nylig byttet forlag.

- Det er mye gøy som skjer om dagen, og så kom denne anerkjennelsen, helt uventet. Spesielt gøy er det at prisen kom fra Dagbladet, som tok opp serien og lot den utvikle seg til det den har blitt.

- Hva vil Nemi si når hun hører om denne prisen?

- Hun har gratulert meg for lenge siden, smiler Lise Myhre.

<B>ORIGINALEN: </B> - Personlig er vi like, men situasjonene er forskjellige og alltid fiktive, sier Nemis skaper Lise Myhre, som i går mottok Dagbladets pris for årets beste avisstripe.