Anmeldelse: MGP 2021

Neppe årets vinner

To helt ålreite låter i helgas MGP: spenstig harryrock og kjølig europop - og én krisejoik og to forglemmelige.

SJARMØR: En blid og talentfull kar, dette - med en helt ok og veldig typisk MGP-låt. Atle Pettersen er en garantert finalist, men ingen garantert og opplagt vinner. Alle foto: Julia Marie Naglestad/NRK
SJARMØR: En blid og talentfull kar, dette - med en helt ok og veldig typisk MGP-låt. Atle Pettersen er en garantert finalist, men ingen garantert og opplagt vinner. Alle foto: Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

To helger til med presentasjon av årets Melodi Grand Prix-delfinalister så er vi i mål. Lørdag 20. februar skal tolv finalister konkurrere om én billett til den europeiske MGP-finalen i Nederland i mai.

Nedenfor kan du lese hva Dagbladets anmelder mener om helgas fem MGP-bidrag. Atle Pettersen er garantert finaleplass med sin ikke umiddelbart lett antennelige «World On Fire», men den funker likevel fint. De fire andre må kjempe om én plass til finalen.

Et morsomt trekk og ingen dårlig idé er å invitere fire norske landeveishelter: Rune Rudberg, Dag Ingebrigtsen (The Kids, TNT), Lars Erik Blokkhus (Plumbo) og Stian «Staysman» Thorbjørnsen i boybandet/ gubbebandet/kælleorkesteret i Landeveiens helter.

Men hva skal vi med nok en låt inspirert av Nordens urbefolkning, når joiken og resten av rasket til samiskættede Marianne Pentha og Mikkel Gaup er blandet sammen av resirkulerte rester av en kultur som er stoltere enn dette. Ukas dårligst idé.

Atle Pettersen: «World On Fire»Tekst/melodi: Atle Pettersen, Jesper Borgen, Magnus Clausen, Alexander Pavelich og Peter Daniel Newman.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer