FALT NED: Deler av taket falt ned fra Sentrum Scene under en konsert på søndag. Foto: Dagbladet
FALT NED: Deler av taket falt ned fra Sentrum Scene under en konsert på søndag. Foto: DagbladetVis mer

Neppe lovbrudd bak Sentrum Scene-ulykka

- Foreløpig vet vi ikke om dette er noen straffesak, men vi har så langt ikke sett noen brudd på forskrifter eller annet som skulle tilsi at noen skal stilles ansvarlig. 

Det ser foreløpig ikke ut til at noen stilles ansvarlig for at biter av taket ramlet ned og skadet 15 personer på konsertstedet Sentrum Scene i Oslo søndag.

- Foreløpig vet vi ikke om dette er noen straffesak, men vi har så langt ikke sett noen brudd på forskrifter eller annet som skulle tilsi at noen skal stilles ansvarlig. Eieren og leietakeren har lagt fram dokumentasjon fortløpende, sier Rune Skjold, leder for finans- og miljøkrimavsnittet i Oslo politidistrikt, til NTB.

Årsaken til den dramatiske hendelsen midt under et studentarrangement i regi av BI søndag ettermiddag, er ennå ikke fastslått. Politiet hadde imidlertid raskt en teori om at en maskin kunne ha dunket opp i taket og forårsaket skaden. Det avviste daglig leder Roar Gulbrandsen fordi maskinen ikke var i bruk søndag denne dagen.

Nye avhør

- Foreløpig kan vi ikke konkludere med noen ting. Leietaker og huseier har opplyst at det for seks til åtte år siden var en skade der som ble utbedret på dette tidspunktet. Om denne takskaden har noe med hendelsen søndag å gjøre, kan vi ikke si. Etterforskningen må søke å avklare årsaken og om det er en sammenheng mellom den gamle skaden og at takbiter ramlet ned, sier Skjold.

- Lysriggen som var festet til dette området i taket, og som det har vært snakk om, har ikke vært i bruk den siste kvelden og var det heller ikke denne kvelden. Vi vet heller ikke om vibrasjoner eller andre ting kan ha ført til at ting begynte å falle, sier Skjold.

Politiet har derfor fortsatt en jobb å gjøre. De som jobbet på stedet da fallende takbiter skapte kaos, skal avhøres. Etterforskerne skal også snakke nærmere med representanter fra Arbeidstilsynet.

Lettere skadd

Det er ikke kjent om BI vil søke erstatning for skadene, eller om man vil be om en ny konsert etter den ubehagelige opplevelsen. Vel 1.650 studenter hadde betalt for å være med på arrangementet i fadderuka.

Blant de 15 skadde, havnet en av dem, en 21 år gammel kvinne, på Ullevål sykehus. Mandag formiddag kunne sykehuset opplyse at hun bare pådro seg lettere skader.

(NTB)