MGP 2020

Neppe lurt, NRK

Kan vi stole på at utvelgelsen gikk riktig for seg etter at NRK- knelte?

GÅSEHUD: Den riktige vinneren vant. Ulrikke Brandstorp var klart best, men tok en knepen seier foran Kristin Husøy, en ung artist vi skal ha øynene på. Foto: Bjørn Langsem
GÅSEHUD: Den riktige vinneren vant. Ulrikke Brandstorp var klart best, men tok en knepen seier foran Kristin Husøy, en ung artist vi skal ha øynene på. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det ble mer spennende enn jeg hadde forutsett. Det ble en svært jevn duell mellom to sterke artister: Kristin Husøy og Ulrikke Brandstorp. Bare noen få stemmer skilte dem. Og hvis det fins en fasit, et riktig svar i denne konkurransen, så er svaret Ulrikke. Uten tvil. Og du kommer til å glitre og gjøre det stort i den europeiske MGP-finalen.

Som jeg skrev tidligere i kveld, etter at Ulrikke Brandstorp hadde opptrådt: «Aldri har jeg elsket en særping høyere (NB: jeg er fra Fredrikstad)» - fredrikstadfolk og særpinger har alltid knivet og kriget vennskapelig. Nå, etter at Ulrikke gikk til topps, vil jeg si: «Vi er alle sarpinger».

Det er veldig hyggelig at ungjenta Kristin Husøy har fått en slik rakettstart på karrieren. Jeg har hele tida likt låta og heiet henne fram, men trodde ikke det var hun som skulle kjempe helt til slutt. Men både låta og Kristin har kvaliteter, og hun er en artist vi skal høre mer fra. Gratulerer også til deg, Kristin.

Gullfinalevinnerne ble Kristin Husøy, Ulrikke Brandstorp, Liza Vassilieva og Raylee - svært overraskende, dette. Raylee og Ulrikke er for såvidt opplagte gullfinalevinnere, men hva skjedde? Ville ikke folket ha vokalkraften og «barbaren» Rein Alexander. Både han og Tone Damli hadde fortjent å gå videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer