Humørfylt action: Datanerden Chuck (Zachary Levi, i svevet), fortsetter sitt strabasiøse liv i andre sesong av den amerikanske tv-serien.
Humørfylt action: Datanerden Chuck (Zachary Levi, i svevet), fortsetter sitt strabasiøse liv i andre sesong av den amerikanske tv-serien.Vis mer

Nerdenes hevn 2

Finn fram nerden i deg sjøl og bli med Chuck på eventyr.

|||Det er den gamle historien om underdogen som vinner den store premien. Jeg tenker ikke på supernerden Charles «Chuck» Bartowski, som lever et dobbeltliv som hemmelig agent og hundset butikkansatt, men på tv-serien om ham. For det har seg nemlig slik at TV-selskapet ikke var fornøyd med seeroppslutningen, og derfor bestemte seg for å gjøre kort prosess. I disse interaktive tider forholdt ikke tilhengerne seg passive. På nettet var det flere aksjoner av typen «Save Chuck!» på gang, og til slutt ga pengefolka etter. Til alle de involverte og fansens store glede. Og min. For jeg innrømmer gladelig at jeg er blitt «Chuck»-fan.  

Nerdenes hevn 2

Farlige skurker og vakre kvinner
«Chuck» er historien om en datanerd som ved et uhell får overført all informasjonen fra en topphemmelig database til egen hjerne. SDette er informasjon etterretningstjenesten for enhver pris må ha tilgang til, og derfor blir det helt avgjørende for dem at Chuck er tilgjengelig for dem. Og i live. Samtidig er det krefter som helst ser at han ikke er det. Og dermed er vi i gang. Den velmenende, men klossete og høyst ufrivillige agenten blir virvlet inn i en verden av raske biler, store penger, farlige skurker — og vakre kvinner. Det siste blir fort det største problemet for Chuck. For han faller hodestups for den smellvakre og hardtslående agenten Sarah som myndighetene har satt til å passe på ham. At hun utgir seg for å være kjæresten hans, gjør det ikke lettere. Og selvfølgelig: Livet blant mer eller mindre sprø kolleger i elektronikkbutikken Buy More byr på store utfordringer. Og mye humor.  

Genuin varme
Andre sesong skiller seg ikke merkbart fra den første. Hver episode byr på nye oppdrag som må løses, og videreutvikler de mellommenneskelige relasjonene i Chucks omgivelser. Hvis det er noe som er annerledes, så måtte være at denne sesongen er enda mer påkostet, enda morsommere og enda mer sjarmerende. Hemmeligheten ligger i at alt tullet har en kjerne av gjenkjennbare og hverdagslige problemstillinger. Manusforfatterne og skuespillerne gjør en god jobb i å skape figurer med dybde, og for å være en actionhumor-serie byr den på overraskende mye varme. Dette er typer man etter hvert blir glad i. Produsentene har gjort en god jobb med casting. Zachary Levi er perfekt i tittelrollen, og i rollen som tilsynelatende iskald agent er Adam Baldwin ustyrtelig morsom.
Å være hemmelig agent blir neppe mye morsommere enn dette.