Nerdenes hevn

Dagbladets lesere mener Tufte IL er kulere enn både lettkledde ungdommer i «Paradise Hotel» og hardhauser på langtur i «71 grader nord».

TUFTE IL: ...håper de har bidratt til at det skal være greit å være litt annerledes. Bak f.v. Martin Bull Gudmundsen, Lars Olav Karlsen, Thor Joachim Haga , Petter William Hansen og Bjørn Tore Hansen. Foran f.v. Tommy Karlsen, Thor André Eråk, Vebjørn Koksvik. Liggende: Udi Kafri og Øyvind Voldmo Larsen. Foto: Erling Hægeland
TUFTE IL: ...håper de har bidratt til at det skal være greit å være litt annerledes. Bak f.v. Martin Bull Gudmundsen, Lars Olav Karlsen, Thor Joachim Haga , Petter William Hansen og Bjørn Tore Hansen. Foran f.v. Tommy Karlsen, Thor André Eråk, Vebjørn Koksvik. Liggende: Udi Kafri og Øyvind Voldmo Larsen. Foto: Erling HægelandVis mer

||| (Dagbladet):- Hvor mange stemmer fikk «Senkveld»? 4800? JEEE!

Stemningen er upåklagelig når «Heia Tufte!»-guttene ikke bare får nyss om at de har vunnet realitykategorien i Dagbladets tv-kåring, men at de også fikk flere stemmer enn gutta i «Senkveld».

Med over 5500 stemmer tronet «nerdene» øverst i sin kategori.

Lov å være annerledes - Å være nerd er litt kulere nå tror jeg. Det er ikke lenger så stygt å si at noen er en nerd, mener Bjørn Tore Hansen.

Laget er enig. Før «Heia Tufte!» første gang surret på norske tv-skjermer var nerde-begrepet så vidt igang med å redefineres.

- Kanskje vi har bidratt litt til at det kan være lov å være annerledes?

Paradise Hotel, Big Brother, Farmen. Alle var de med på lista, og alle måtte de se seg slått av en gjeng grønnkledde fotballamatører.

- Vi er alle veldig forskjellige typer og jeg tror at alle som ser programmet har kunnet finne en å identifisere seg med, mener Thor Joachim Haga.

- Jeg fikk en mail som jeg syntes var veldig fin. Da var det en gutt som skrev noe sånt som; «ikke for å være stygg, men du er litt kraftig.» Han var litt kraftig selv, og så nå at det var mulig å spille fotball og være populær allikevel. Det syntes jeg var fint, forteller Lars Olav Karlsen.

- Jeg tror i alle fall flere har turt å være selvironiske etter å ha sett serien, mener Øyvind Voldmo Larsen.

Snill reality «Heia Tufte!» kom i en tid da reality-tv ikke nødvendigvis handlet om å være snille med hverandre.

- Vi kan jo være så usjernerte å si at serien hadde en bra casting. Vi er jo hyggelige folk, og vi har hatt det hyggelig sammen, legger Martin Bull Gudmundsen til.

- Dessuten gikk Erik Thorstvedt ned til vårt nivå, var inkluderende og veldig pedagogisk. Han vet hvordan man skal behandle folk, forteller Udi Kafri.

- Det var en serie som både kvinner og menn kunne se på sammen. Mennene for fotballen og kvinnene for...oss kanskje?, påpeker Petter William Hansen med et smil.

Kjendis-limbo - Vi hadde vel 15-20 minutter med berømmelse, men det gjorde at jeg har mye større forståelse for at folk blir rare av oppmerksomhet. Man gjør kunstige og spesielle ting for å skape distanse, mener Bull Gudmundsen.

- Dessuten havnet man i ett slags limbo etterhvert, der folk visste de hadde sett deg før, men ikke husket hvor, ler Bjørn Tore Hansen.

- Som han som kom bort til meg å utbrøt; «I all verden Kåre! Når kom du hjem fra Nigeria?», forteller Thor Joachim Haga.