Nerder for datalagring?

Hackernes trusler mot Ap skader DLD-motstanden.

MOT SIN HENSIKT: Når unge mennesker fra Anonymous-miljøet, her representert ved medlemmer i Spania, truer med å ta ned Arbeiderpartiets nettsider dersom datalagrinsdirekitvet innføres i Norge, svekker de motstanden mot direktivet, mener Dagbladets kommentator. Foto: SCANPIX
MOT SIN HENSIKT: Når unge mennesker fra Anonymous-miljøet, her representert ved medlemmer i Spania, truer med å ta ned Arbeiderpartiets nettsider dersom datalagrinsdirekitvet innføres i Norge, svekker de motstanden mot direktivet, mener Dagbladets kommentator. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ønsker de unge norske «hackerne» i aktivistgruppa Anonymous å øke sannsynligheten for en innføring av EUs omstridte datalagringsdirektiv, og dermed for en svekkelse av personvernet på nett i Norge?

Det kan fort bli eneste konkrete resultat av brushodenes lite overveide trusler om å angripe Arbeiderpartiets nettsider, eventuelt også Høyres, om direktivet blir innført.

TRUSLENE ble framsatt i Dagbladet i går. I Arbeiderpartiet og Høyre blir man neppe særlig sjarmert av denne typen skremsler fra unge menn med nyervervet teknologisk makt, og definitivt ikke skremt til å skifte standpunkt.

Snarere tvert imot, skulle man tro: Trusler om digitalt hærverk bidrar bare til å bekrefte mytene om nettet som et sted fullt av skumle og uansvarlige folk, av større og mindre kaliber, som samfunnet må beskytte seg mot - for eksempel gjennom stadig strengere overvåkingsregimer.

At AP utviser maktarroganse og benytter seg av diskutable debatteknikker i sitt forsvar av direktivet, bør ikke være et argument for å spille ballen til motstanderen på denne måten. Når partisektretær Raymond Johansen i Ap sier til Dagbladet at han håper de ansvarlige bak utspillet forstår at et slikt tiltak vil skade saken deres fremfor å fremme den, har DLD-tilhengerne allerede innkassert en PR-gevinst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer