Nerdrum dømt til to års fengsel

For å ha solgt bilder verdt 14 mill. uten å betale skatt. - Vil anke, sier forsvarer Tor Erling Staff.

DØMT: Kunstner Odd Nerdrum må belage seg på å sone i norsk fengsel dersom han ikke velger å anke dommen fra Oslo Tingrett.
Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet
DØMT: Kunstner Odd Nerdrum må belage seg på å sone i norsk fengsel dersom han ikke velger å anke dommen fra Oslo Tingrett. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kunstner Odd Nerdrum er i Oslo tingrett dømt til to års ubetinget fengsel for grovt skattesvik, etter at han skal ha solgt bilder for 14 millioner kroner i perioden 1998-2002 uten å skatte. Han er også dømt til å betale saksomkostninger på 10 000 kroner.

Retten finner det straffeskjerpende «at unnlatelsen av å oppgi inntekter er pågått over flere år og gjelder et betydelig beløp», og «at Nerdrum, spesielt når det gjelder bankboksen i Østerrike, har nedlagt et betydelig arbeid i å skjule sine inntekter».

- Jeg synes straffen var veldig streng. Ut i fra det, er det en selvfølge at vi vil anke, sier Nerdrums forsvarer, Tor Erling Staff, til Dagbladet.

Nerdrum befinner seg i utlandet, etter det Dagbladet kjenner til i Frankrike, og har ikke pratet med Staff etter at dommen ble forkynt. Han har imidlertid muligheter til å «gjøre seg selv kjent med dommen,» sier forsvareren.

Saken har versert mellom maleren og Skatt Øst i flere år. Aktor Asbjørg Lykkjen la ned påstand om to års ubetinget fengsel, samt at Nerdrum må betale saksomkostningene på 10 000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer