Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Nerdrum er finsk

Moby og Bowie har intervjuet hverandre. Bowie snakker blant annet om Odd Nerdrum, som han mener er finsk.

Moby og Bowie har sendt hverandre spørsmål og svar, hele dobbeltintervjuet ligger på Mobys offisielle nettsider

Moby tilbake til punk-røttene

Moby forteller i intervjuet at hans hemmelige drøm er å returnere til sine punk-røtter og turnere rundt i USA.

- Jeg har lyst til å kjøre rundt i Nord-Amerika med noen venner i en dårlig, liten bil og spille punkrock på små barer og nattklubber.

Richard Melville Hall, som han egentlig heter, er 35 år, og debuterte på langspillplate i 1992 med «Moby». Hans siste, og kanskje best mottatte, i hvert fall kommersielt, er «Play» som kom i 1999. Fra begynnelsen av 90-tallet har han vært en av de mest innflytelsesrike danceartistene i verden, gitt sjangeren et ansikt og brakt musikken ut til massene. I 1996 forlot han techno til fordel for gitarrock på plata «Animal Rights». Etter det har han gått fram og tilbake mellom sjangerene, og delvis returnert til elektronisk musikk.

Og nå har han altså mest lyst til å spille gitar:

- Kanskje er det fordi jeg vokste opp på den måten. Men jeg har virkelige en rar og dyptfølt kjærlighet for den estetikken. Og det er tilfredsstillende å kunne spille gitar kjempehøyt, sier han.

Bowie om Nerdrum

Bowie mener noen av de mest innflytelsesrike kunstnere i det 20. århundret er Warhol og Duchamp. - Også har vi selvfølgelig Odd Nerdum, han er finsk, sier Bowie.

Moby spør videre Bowie om han har filmplaner for fremtiden, og håper på det. Men Bowie har ingen planer, og avslører han ikke liker å være skuespiller så godt, mens det å stå på en musikkscene er mye bedre.

Og Bowies favorittbosted er Island. - Landskapet er ekstraordinært, det er få mennesker der, og alle snakker engelsk.

- Har du kysset noen til en av sangene dine, spør Moby. Bowie svarer at han har melket en ku til «Heroes».

De to musikerne har tydeligvis stor respekt for hverandre. Den 54-årige Bowie sier spesielt at han ble imponert over gitarbandet Moby satte sammen for noen år siden, og håper Moby vil jobbe slik igjen.

Hele dobbeltintervjuet kan du lese på Mobys nettsider.

<B>DAVID BOWIE: - Om jeg kunne endre noe ved meg selv rent fysisk, ville jeg vært høyrere, det hadde vært fantastisk.
<B>MOBY:</B> - Jeg angrer på at jeg ikke har jobbet hardere i livet, og at jeg ikke har tilbrakt mer tid på bemerkelsesverdige steder.
<B>MOBY DICK:</B> Moby fikk kjælenavnet sitt allerede som barn. Herman Melville, forfatteren av «Moby Dick» er hans tipp-tipp filleonkel.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media