Nerdrum flyktet til dette herskapshuset i Frankrike etter dommen

Dagbladet ringte på døra hans.

HER SKJULER HAN SEG: Odd Nerdrum holder til i dette luksuriøse herskapshuset i fasjonable Maisons Laffitte utenfor Paris. Foto: Jonas Sverrisson Rasch
HER SKJULER HAN SEG: Odd Nerdrum holder til i dette luksuriøse herskapshuset i fasjonable Maisons Laffitte utenfor Paris. Foto: Jonas Sverrisson Rasch Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PARIS/MAISONS LAFFITTE (Dagbladet): Bak høye gjerder og trær skjuler han seg. Odd Nerdrum har ikke gjort intervjuer med pressen på åtte år, før han brøt stillheten ved å sende Dagbladet en e-post på onsdag kveld.

Tidligere på dagen ble han dømt til to års fengsel for grovt skattesvik ved å ha unndratt en inntekt på 10 474 100 kroner fra skattemyndighetene.

Bekymret for USA-turer - To år i fengsel og jeg mister visumet til USA. Nå kan jeg ikke være gjestelærer i Maryland Institute College of Art, ikke i The Pennsylvania Academy of Fine Art og ikke i New York Academy of Art. Er målet nå nådd for de norske myndighetene? Mon tro om jeg får et hyllingstelegram fra den kinesiske utenriksminister, skrev Nerdrum.

Da Dagbladets reporter i Frankrike gjorde forsøk på å få den dømte kunsteren i tale i går, tok kona Turid Spildo seg av korrespondansen. Hun sa at Nerdrum fremdeles ikke gjør intervjuer med mediene og på spørsmål om hun selv ville snakke om saken, svarte hun med at det tilhørte privatlivet.

Før Spildo svarte Dagbladets forespørsel, oppsøkte vi Odd Nerdrums herskapelige luksusvilla i eksklusive Maisons Laffitte nordvest for Paris. Villaen, som minner om et slott, er omkranset av høye trær, hekk og kratt, i tillegg til høye gjerder og en høy port. Det herskapelige huset, kjent som «Château de Banlieue» - Forstadsslottet på norsk - utgjør kulturhistorisk verdi. Byggingen av huset ble gjort av amerikaneren Frank Jay Gould, som tjente seg rik på hester. Bare noen steinkast unna Nerdrums luksusvilla befinner det seg en stor gresselette med lite annet enn en statue av Goulds favoritthest. - Han er ikke hjemme Mens Dagbladet observerte luksusvillaen, var det tydelige bevegelser i vinduene som ikke var skjult av trærne. Da Dagbladet ringte på porttelefonen, var det en mannsstemme som svarte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer