Nerdrum følte seg narret av The Nerdrum Institute

- Det var ikke den gnisten jeg hadde ventet meg.

I RETTEN: Odd Nerdrum er saksøkt av The Nerdrum Institute (TNI) for å ha brutt samarbeidsavtalen med dem. Nerdrum mener derimot at TNI ikke la ned tilstrekkelig arbeid, og at de dermed hadde brutt avtalen. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
I RETTEN: Odd Nerdrum er saksøkt av The Nerdrum Institute (TNI) for å ha brutt samarbeidsavtalen med dem. Nerdrum mener derimot at TNI ikke la ned tilstrekkelig arbeid, og at de dermed hadde brutt avtalen. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kunstneren Odd Nerdrum håpet tidligere direktør for Nasjonalmuseet, Allis Helleland, skulle få ham inn på store, internasjonale museer.

Etter snaue to år opplevde han at samarbeidet ikke førte fram.

Det gikk fram av Nerdrums forklaring i Larvik tingrett onsdag. Nerdrum er saksøkt av The Nerdrum Institute (TNI), der Helleland er medeier, for å ha brutt samarbeidsavtalen med dem. TNI fikk med avtalen enerett på å markedsføre og selge Nerdrums malerier i en tiårsperiode ut 2019.

Kunstneren mener imidlertid at TNI ikke la ned tilstrekkelig arbeid og at de dermed hadde brutt avtalen. Særlig retter han kritikk mot Helleland.

- Forbauset - Det var ikke den gnisten jeg hadde ventet meg. Det var jeg litt forbauset over egentlig, sa Nerdrum om hennes innsats.

Helleland skrev til Nerdrum før avtalen ble inngått og fortalte om sin begeistring for hans kunst og ønsket om å få ham utstilt i utlandet. Hun ville bruke sin erfaring og sitt kontaktnett i museumsverdenen for å få det til. Det er dette Nerdrum mener ikke er oppfylt.

- Jeg sa jo da vi underskrev avtalen at det er bare på grunn av en person her at jeg skriver under, det er Allis Helleland, sa Nerdrum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer