Nerdrum-saken kan bli utsatt

- Vi har sendt en sykmelding til retten.

SYKMELDT: To uker før Odd Nerdrums ankesak skulle startet er kunstneren blitt syk. Nerdrums advokat, Pål Berg, opplyser til Dagbladet at saken kan bli utsatt dersom klienten ikke blir frisk innen 26. august. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
SYKMELDT: To uker før Odd Nerdrums ankesak skulle startet er kunstneren blitt syk. Nerdrums advokat, Pål Berg, opplyser til Dagbladet at saken kan bli utsatt dersom klienten ikke blir frisk innen 26. august. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Den 26. august skal Odd Nerdrum møte i retten igjen, i forbindelse med straffesaken der han er tiltalt for grovt skattesvik.

Nå kan imidlertid saken bli utsatt, da Nerdrum er blitt syk.

Sendt sykmelding Nerdrums advokat, Pål Berg, sier til Dagbladet at han ikke kan uttale seg om klientens sykdom, men at det er muligheter for at saken blir utsatt.

- Det som har skjedd er at vi har sendt en sykmelding til lagmannsretten. Den er så langt avslått, men det er fullt mulig å sende en ny, sier Berg.

Hva skjer dersom Nerdrum er for syk til å møte i retten?

- Da vil saken bli utsatt.

Dagbladet har søkt politiadvokat Asbjørg Lykkjen uten hell.

Ekspertdommere I fjor sommer ble kunstneren Odd Nerdrum dømt til to år og ti måneders fengselsstraff for å ha lurt unna omtrent 14 millioner kroner fra norske skattemyndigheter.

I etterkant av dommen gravde Dagbladet fram nye beviser i saken, som viste at Nerdrum trolig skattet av alle sine inntekter, men muligens til feil tid og delvis feil land. Dommen ble anket til Høyesterett som i februar opphevet dommen, da retten mente den ikke var godt nok begrunnet.

For en snau måned siden ble det kjent at det for første gang i denne saken er oppnevnt fagkyndige meddommere med kompetanse på økonomi og regnskap, noe Nerdrums forsvarer var svært fornøyd med:

- Jeg synes det er en klar forbedring. Det er viktig i denne saken at det er meddommere som forstår seg på pengestrømmer og tall, sa Berg til Dagbladet i forbindelse med nyheten.

Les Dagbladets Nerdrum-dokumentar «Bevisjakten» her.