Nerdrum-saken utsatt

Straffesaken mot Odd Nerdrum er utsatt på ubestemt tid på grunn av sykdom.

UTSATT: Rettsaken skulle opp i Lagmannsretten 26. august er utsatt. Foto: Torbjørn Katborg Grønning
UTSATT: Rettsaken skulle opp i Lagmannsretten 26. august er utsatt. Foto: Torbjørn Katborg GrønningVis mer

(Dagbladet): - Jeg kan meddele at saken er utsatt, sier Nerdrums advokat Pål Berg til Dagbladet.

Straffesaken mot Odd Nerdrum skulle egentlig opp i Lagmannsretten den 26. august. Grunnen til at saken nå er utsatt er at Nerdrum selv er sykemeldt.

Ubestemt tid Når saken skal opp igjen er foreløpig usikkert.

- Det er en sak som retten har satt av fem dager til. Lagmannsretten er ganske hardt belastet. Vi vet ikke når vi finner tid, sier Berg.

- Hva betyr det at saken er utsatt?

- Det eneste det betyr er at saken må opp på et seinere tidspunkt. Det endrer ikke noe om hva som skal tas opp. Rettssaken vil bli helt identisk som om den skulle gått om litt over en uke, sier Berg.

Tidligere denne uka ble det kjent at Odd Nerdrum var blitt syk, og at advokaten hadde sendt en sykemelding til Lagmannsretten.

Lagdommer Kristel Heyerdahl, formann retten som skal behandle Nerdrum-saken, har kun en kort kommentar til utsettelsen:

- Det stemmer at saken er utsatt. Vi konstaterer at Nerdrum vil ha gyldig fravær under forhandlingene. Utover det har ikke Lagmannsretten noen kommentar.

Ekspertdommere I fjor sommer ble kunstneren Odd Nerdrum dømt til to år og ti måneders fengselsstraff for å ha lurt unna omtrent 14 millioner kroner fra norske skattemyndigheter.

I etterkant av dommen gravde Dagbladet fram nye beviser i saken, som viste at Nerdrum trolig skattet av alle sine inntekter, men muligens til feil tid og delvis feil land. Dommen ble anket til Høyesterett som i februar opphevet dommen, da retten mente den ikke var godt nok begrunnet. 

For en snau måned siden ble det kjent at det for første gang i denne saken er oppnevnt fagkyndige meddommere med kompetanse på økonomi og regnskap, noe Nerdrums forsvarer var svært fornøyd med:

- Jeg synes det er en klar forbedring. Det er viktig i denne saken at det er meddommere som forstår seg på pengestrømmer og tall, sa Berg til Dagbladet i forbindelse med nyheten.

Les Dagbladets Nerdrum-dokumentar «Bevisjakten» her.

Saken oppdateres

FORSVARER: Nerdrums forsvarer Pål Berg forteller at rettssaken er utsatt på grunn av sykdom. Foto: Håkon Eikesdal
FORSVARER: Nerdrums forsvarer Pål Berg forteller at rettssaken er utsatt på grunn av sykdom. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer