Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Odd Nerdrum

Nerdrums sønn: - Jeg lærte tidlig at ferier er for underklassen

Kunstner Odd Nerdrum og sønnen Øde forteller om familielivet.

DROPPER FERIE: Fredag er kunstneren Odd Nerdrum og sønnen Øde gjester hos «Skavlan». Der forteller Øde at familien aldri drar på ferie. - Ferier er for underklassen. Det lærte jeg veldig tidlig. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) I kveld har «Skavlan» besøk av den norske kunstneren Odd Nerdrum. Med seg har han sønnen Øde, som er i gang med å lage en dokumentarserie om faren og kunsten, kalt «Jakten på Nerdrum».

I programmet spør programleder Fredrik Skavlan om hvordan Nerdrum er som far, og om han og Øde for eksempel har vært på ferie sammen.

- Nei, vi drar ikke på ferie. Ferie er for underklassen. Det lærte jeg veldig tidlig, sier Øde.

- Det er ihvertfall veldig slitsomt, sier Odd Nerdrum.

Øde forklarer at han mener folk drar på ferie for å føle at de har råd, og legger til han og faren ikke lever i denne tiden.

- Vi har en livssituasjon hvor arbeid og fritid ikke er separat. Det går i ett, forklarer Øde.

Kontroversiell

Den kjente maleren Odd Nerdrum har gjennom karrieren fått stor oppmerksomhet både i Norge i utlandet, og kunsten hans er både blitt applaudert og kritisert, og kalt provoserende.

Blant hans mest kjente malerier er «Mordet på Andreas Baader», hvor han fremstilte terroristen som et offer, og «Selvportrett i gylden skrud», hvor han malte seg selv med erigert penis.

Ble benådet

I 2014 ble Odd Nerdrum dømt for skattesvik i Borgarting lagmannsrett, til ett år og åtte måneders fengsel. Nerdrum ble dømt for å ha unndratt 6,9 millioner kroner, syv millioner kroner mindre eann beløpet i tiltalen.

I oktober 2017 ble det kjent at Nerdum ble benådet.

- Begrunnelsen for benådningen er personopplysninger som er underlagt taushetsplikt, sa justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (FrP), den gangen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!