Nerven i Ane Bruns konsert fordampet litt i sola

Mektig og majestetisk - men noe stillestående.

KONSERT: Ane Brun har et mektig og voldsomt inntrykk. Hun er en artist med egenart og integritet.

Men litt av det intense trøkket jeg har opplevd før, fordampet i kveldsola i Frognerbadet.

Flagrende gevanter Det ble en majestetisk konsert, eller mer en forestilling. Etter at bandet entret scenen og begynte, kom hun ut i flagrende gevanter. Med åpne armer og vind i serken tok hun imot oss.

Ingen dårlig favn å havne i. Hun åpnet med låtene «Light from One», «The Puzzle» og «The Treehouse Song».

Det er ingen store fakter over Ane Brun, og derfor blir hun liten på en stor scene. Dette til tross for at dama har erfaring fra scener verden over, og fyller stort sett de skoa hun velger. Men på en utescene i motlys med lang avstand til et sittende publikum, krever det mer enn sofistikerte sanger servert fra et solid band.

Vibrasjonen uteble «Du gråter så store tårer» er en av hennes vakreste og næreste låter, sakral i uttrykket og nærmest overjordisk. Den drøye timen med Ane Brun gikk fort.

Hun snakket lite, og ville heller bruke sin tilmålte tid til å gi oss sine låter.

MINNE FOR LIVET: Et strålende opplagt Violet Road  dro i gang dag to av Norwegian Wood i Frognerbadet. Sanger og frontfigur Kjetil Holmstad-Solberg avsluttet fredagsettermiddagens konsert med hiten of «Face of the Moon» og ordene: - Dette har vært en minne for livet. Tusen takk. Foto: Anders Grønneberg
MINNE FOR LIVET: Et strålende opplagt Violet Road dro i gang dag to av Norwegian Wood i Frognerbadet. Sanger og frontfigur Kjetil Holmstad-Solberg avsluttet fredagsettermiddagens konsert med hiten of «Face of the Moon» og ordene: - Dette har vært en minne for livet. Tusen takk. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Og vi kan ikke klage på hva som ble servert. Hun har en rekke hits og singler. Selv om det ble noe stillestående og vibrasjoneen uteble, sitter vi igjen med et godt inntrykk.

Ikke minst etter at avslutningslåtene kom: «Do You Remember» og «Undertow».

Norwegian Wood serverer i år mange artister vi kjenner godt fra radio, kjøper og strømmer. Men hvem av hører Norge mest på?