Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nervepirrende løfte

«Superhelten» Myron Bolitar på norsk.

BOK: Myron Bolitar er på alle måter en ekte helt, men i «På grunn av et løfte» roter den tidligere basketspilleren seg så skikkelig borti en forsvinningssak at han havner øverst på den korte listen over mistenkte.

Stram spenning

Jeg har aldri vært spesielt begeistret for Harlan Coban, men «På grunn av et løfte» er overraskende god, en stramt komponert thriller hvor Coben viser hvor dyktig han er som spenningsforfatter. Den er også den første nye Myron Bolitar-boka på seks år (og den første på norsk, så vidt jeg vet), og siden hele grunnlaget for Cobens suksess kommer fra de sju foregående Myron Bolitar-bøkene, er det egentlig ikke så rart at dette fungerer så godt.

I boka har det også gått seks år siden Myron sist spilte superhelt, men denne gangen tar han seg nesten vann over hodet. En atten år gammel jente har forsvunnet fra hjemmet sitt, og av pur nestekjærlighet får han to nabojenter til å love ham at de tar kontakt med ham hvis de skulle ha behov for hjelp. Uheldigvis ringer en av dem ham en natt, og etter at Myron har kjørt henne til huset til en venninne, blir jenta borte.

Ekkel sidekick

Mobilsamtaler beviser at Myron var den siste hun ringte til, og Bolitar kan knapt nekte for at han møtte jenta. Men med hjelp fra sin ekle og handlekraftige sidekick Windsor Horne Lockwood III, blir han ikke siktet, og kan i stedet konsentrere seg om å finne ut hvorfor to jenter er borte og om det er noen sammenheng mellom sakene.

«På grunn av et løfte» er en underholdende og til dels nervepirrende spenningsroman, med et innviklet plott, en sympatisk og troverdig helt og en handling som vrir og vender på seg til glede for leseren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media