Nervepirrende løfte

«Superhelten» Myron Bolitar på norsk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Myron Bolitar er på alle måter en ekte helt, men i «På grunn av et løfte» roter den tidligere basketspilleren seg så skikkelig borti en forsvinningssak at han havner øverst på den korte listen over mistenkte.

Stram spenning

Jeg har aldri vært spesielt begeistret for Harlan Coban, men «På grunn av et løfte» er overraskende god, en stramt komponert thriller hvor Coben viser hvor dyktig han er som spenningsforfatter. Den er også den første nye Myron Bolitar-boka på seks år (og den første på norsk, så vidt jeg vet), og siden hele grunnlaget for Cobens suksess kommer fra de sju foregående Myron Bolitar-bøkene, er det egentlig ikke så rart at dette fungerer så godt.

I boka har det også gått seks år siden Myron sist spilte superhelt, men denne gangen tar han seg nesten vann over hodet. En atten år gammel jente har forsvunnet fra hjemmet sitt, og av pur nestekjærlighet får han to nabojenter til å love ham at de tar kontakt med ham hvis de skulle ha behov for hjelp. Uheldigvis ringer en av dem ham en natt, og etter at Myron har kjørt henne til huset til en venninne, blir jenta borte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer