Anmeldelse: Peter May, Drapet på Entry Island

Nervepirrende uhygge

Skotten Peter May har skrevet nok en slående creepy krim fra de forblåste Ytre Hebridene.

ØYKRIM: Skotske Peter May har gjort suksess med sine krimbøker fra den forblåste øygruppen Ytre Hebridene. Foto: NTB SCANPIX / David Wilson/Rex Features
ØYKRIM: Skotske Peter May har gjort suksess med sine krimbøker fra den forblåste øygruppen Ytre Hebridene. Foto: NTB SCANPIX / David Wilson/Rex Features Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På øya Grosse Ile utenfor Canada finner du det største keltiske korset i verden. Det er reist til minne om fem tusen irske immigranter som døde på øya etter å ha flyktet fra ødelagte potetavlinger og hensynsløse landeiere i sitt lutfattige hjemland.

Også en rekke skotter døde på den umenneskelige karantene-øya, og Peter May har dedisert «Drapet på Entry Island» til minne om dem. På finurlig vis lar han den historiske hendelsen være en mulig årsak til et mord som begås over hundre og femti år senere.

Det er lagt til den isolerte, fiktive kanadiske øya Entry Island, 130 mil fra det kanadiske fastlandet. Der blir en styrtrik forretningsmann funnet knivstukket. Hans eksentriske kone Kirsty utpekes som den skyldige. Hun bedyrer sin uskyld, og politietterforskeren Sime Mackenzie blir sendt for å avhøre henne. Han får sjokk da han ser den vakre kvinnen, overbevist om at han har møtt henne tidligere. Mens hun blir svært opptatt av en ring han har på fingeren. Den er identisk med en brosje hun har arvet fra sin tipptippoldemor. Når hun skal finne fram brosjen, er den sporløst forsvunnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer