- Nervesanatorium hjalp ikke

I 1992 var Winona Ryder så psykisk sliten at hun la seg inn på et nervesanatorium. - Jeg fikk ingenting ut av det, sier filmstjernen.

- Det eneste jeg forstod var at slike steder ikke gjør deg bedre.

Sliten

Ryder sjekket seg selv inn på en psykiatrisk klinikk på grunn av søvnmangel. Etter innspillingen av Åndenes hus i 1992 følte hun at et nervesanatorium var den eneste løsningen. Hun hadde jobbet hardt og sovet lite.

- Innspillingen av torturscenene i filmen førte til at jeg ble veldig stresset. Jeg var 20 år og hadde et tøft år, sier 27-åringen til avisen Toronto Sun. Winona Ryder var innlagt i fem dager.

Penger ikke alt

- Det eneste jeg fikk ut av det var at jeg innså at piller ikke kan ordne alt, sier Ryder. Hun lærte også at penger ikke kan kjøpe alt.

- Jeg tenkte at siden jeg har penger, og hvis jeg betaler dem nok vil, de gi meg eller annen kur. De tilbød ikke stort mer enn gruppeterapi en time hver dag. Det funket ikke for meg, sier Ryder.

Hun er nå aktuell i filmen 'Girl, interrupted'. I den spiller hun en jente som er innlagt på et nervesanatorium, skriver Bergensavisen. Privat er den vakre skuespilleren sammen med Matt Damon, kjent fra filmen 'Good Will Hunting'.

LYKKELIG SAMMEN: Winona Ryder var på nervesanatorium etter innspillingen av 'Åndenes hus' for sju år siden. I dag er hun lykkelig sammen med Matt Damon.