Nervøs jakt på kontrakt

Det bites negler på bakrommet. Shaft fra Hamar har akkurat fått vite at de største norske plateselskapene kommer for å se dem spille. Går det bra i kveld, kan det bli platekontrakt i morgen. Men det kiler så fryktelig i magen.

- Vi liker best å stå i øvingslokalet på Gjellum og spille for oss sjøl, sier gruppa. Mandag kveld spilte de sin første konsert på So What! i Oslo.

Ny sjøltillit

Under musikkbransjetreffet i Trondheim i slutten av februar ble det arrangert en demo-konkurranse for sultne sjeler og vordende stjerner; band uten platekontrakt med andre ord. Og responsen var voldsom. En bredt anlagt jury avgjorde til slutt hvilke håpefulle som fortjente et ekstra klapp på skulderen. Shaft var ett av dem.

- Vi har fått mye skryt, og har fått ny sjøltillit etter ByLarm, sier de selv.

Shaft hører på band som Charlatans og Spiritulized. De har gitt ut tre låter på en selvfinansiert CD.

- Vi tar ett skritt av gangen. Men ambisjonene har vel blitt litt høyere etter alt dette oppstyret her.

Høy lampefeber

Under bransjekonferansen i Trondheim kom det blant annet fram at band som har ambisjoner om å slå igjennom utenfor Norge, bør dra utenlands. Men så langt har ikke Shaft tenkt.

- Trur ikke vi gidder å slippe alt vi har i hendene for å reise over til London. Vi drar ikke på lykke og fromme og tror at vi skal få platekontrakt. For oss hadde det vært kult om vi klarte å få gitt ut en selvfinansiert EP, sier gutta, som traff hverandre på rockeverkstedet på Hamar.

I første omgang er det lampefeberen som skal beseires.

- Vi prøver å fortrenge at det kommer folk fra plateselskapene. Vi er nervøse nok fra før, sier de.

<B>SE OPP FOR SHAFT:</B> De er unge, de er lovende. Og etter all sannsynlighet får vi høre mer fra disse Hamar-guttene.