Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Guns N' Roses på Valle Hovin

Nervøs på bandets vegne: - Verste lyden jeg har hørt

Slik blir kveldens Guns N' Roses-konsert på Valle Hovin.

ROCK N' ROLL: I kveld spiller Guns N' Roses for 40 000 nordmenn på Valle Hovin. Foto: I Zorstan/ Dydppa / REX / Shutterstock / NTB Scanpix
ROCK N' ROLL: I kveld spiller Guns N' Roses for 40 000 nordmenn på Valle Hovin. Foto: I Zorstan/ Dydppa / REX / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

I kveld spiller Guns N' Roses for et fullstappet Valle Hovin for første gang siden 1993.

De 40 000 billettene ble lagt ut 16. november i fjor, og ble revet vekk samme dag.

Guns N' Roses' «Not In This Lifetime»-turné har pågått siden april 2016. Turneen markerer det første samarbeidet mellom vokalist Axl Rose, gitarist Slash og bassist Duff McKagan siden «Use Your Illusion»-turneen, som pågikk fra 1991 til 1993.

Settlista (se den i bunnen av saken) bandet har operert med på de siste konsertene inkluderer både publikumsfavoritter som «Paradise City» og «Sweet Child O' Mine», og coverlåter av artister som Bob Dylan og Pink Floyd.

«Utmattende og kjipt»

Selv om fansen jubler, har turneen fått sprikende kritikker.

Etter konserten på Apollo Theater i New York i fjor, skrev Vulture at Guns N' Roses fortsatt er et «ustoppelig liveband», mens Indie Berlin skrev om bandets konsert på Olympiastadion i Berlin 4. juni, at de på ingen måte er «verdens farligste rockeband» lenger.

Aftenpostens Robert Hoftun Gjestad kalte den samme konserten «en tidvis utrolig fet, men for ofte utmattende og kjip kveld».

Ifølge fansiden gnrcentral.com skapte Berlin-konserten også reaksjoner på sosiale medier. Flere fans raste mot det de opplevde som dårlig lyd, og en kortere settliste enn på tidligere konserter i turneen. Flere av låtene som ble spilt under lydsjekken ble kuttet fra selve konserten.

- Verste lyden jeg noensinne har hørt å et liveshow, skrev én misfornøyd konsertgjest på Facebook ifølge skjermdumper postet på fansiden.

- Grusom lyd. Aldri vært på en konsert med så dårlig akustikk. Bortkasta penger. Mange dro før konserten var ferdig og var svært skuffet, skrev en annen.

- Storslagent rockeshow

Musikkjournalist og tidligere «Lydverket»-programleder Asbjørn Slettemark var også på konserten på Olympiastadion. Han tror ikke fansen bryr seg så mye om kritikerne.

- Det folk vil se er et nostalgishow, og et av de største og mest innflytelsesrike rockebandene fra de siste 35 åra. Det er et storslagent rockeshow uten sidestykke, på godt og vondt, sier han til Dagbladet.

- Du får hørt noe av det største og beste som er laget av rock fra '80-tallet og fram til nå.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 17.12.2011 Her kan du se (og høre) hvordan Guns N\' Roses-låta «Sweet Child of Mine» blir i «Guitar Hero II». Vis mer

Ifølge Slettemark er det imidlertid visse aspekter ved showet som trekker ned.

- Det er altfor langt, med en frontfigur som har en voldsomt varierende dagsform. Som et rockeshow en sommerkveld er det veldig underholdende, men jeg må lukke ørene av og til, eller i det minst gi Axl Rose en god dose velvilje, sier han.

Slettemark syns det er helt greit at bandet kuttet deler av settlisten i Berlin.

- Det var et par låter jeg savnet, men ellers synes jeg det er helt topp at de kutter litt. Tre og en halv time er i meste laget for min del.

Han sier han gikk til konserten i Berlin med null forventninger til vokalistens stemme, og verken ble skuffet eller positivt overrasket.

- Både Slash og McKagan leverer bra på scenen, så jeg fikk dosen min med rockestjernestorhet.

- Ølpause

Når det gjelder konserten på Valle Hovin, tror han forholdene ligger til rette for et hakket bedre show enn det han så i Berlin.

- Konsertene blir nok bedre og bedre utover i turneen, ettersom Axl blir litt varmere i stemmebåndet, sier han.

- Det man kan forvente seg er et tidvis fabelaktig rockeshow, og så kan man kanskje ta seg noen ølpauser under de evinnelig lange låtene.

Han understreker at selv om han er skeptisk, er det noe «helt spektakulært» med å se Axl Rose og Guns N' Roses live.

- Det er enormt uforutsigbart, man blir nesten litt nervøs på bandets vegne om hvordan det skal gå.

Han mener usikkerheten legger en ekstra dimensjon til konsertopplevelsen.

- Det er litt som å se Messi spille fotball på landslaget. Man lurer på om han omsider skal klare det, eller om det ryker til igjen. Usikkerhetsmomentet gjør det ekstra underholdende og spennende.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media