Nervøst, men bredt

Trøtt Vår

Programledere:

Med et litt nervøst innpust åpnet Arnhild Myklebust Eggen NRKs «Morgennytt»-sendinger, og siden var hun og Erik Wold et hektisk blidt Knoll-og-Tott-par gjennom tre timer. Praten gikk rimelig ledig mellom de to, selv om de til tider forvekslet ledig muntlighet med det å kommentere seg selv: «Det var stygt sagt av meg», eller «det var svulstig sagt». I går gjorde de nesten alt som duo - de bør dele seg mer for variasjonens skyld.

Profil:

NRK sa de skulle levere en nyhetsflate, og det gjør de. Med stadige gjentakelser er den ikke laget for å ses i et strekk, men for å stå på i tjue minutter. Over tid vil nok flere magasinkomponenter snike seg inn.

Nyheter:

NRK skal bruke lokalkontorene, de skal bruke utenriksavdelingen, og de skal dra på NRKs store ressurser. Men hva gjør de når lite eller ingen ting skjer? De risikerer å måtte dekke brann i søppelbøtter av ren nød. I går leverte utenriks tre reportasjer til frokostbordet: oljelekkasjefaren i Bosporus-stredet, termittfaren i New Orleans og søppelbergene i San Salvador. Litt mindre tranjournalistikk til frokost hadde vært kjærkomment.

Studiomiljø:

Minimalt. Forsiktig til direkte kjedelig grafikkbruk, og et nyhetsstudio uten snev av hygge. «Sofakroken» med tre eggestoler på en slitt platting var ingen estetisk nytelse, og inviterte ikke gjester til å slappe av.

Styrke:

Bredt nett å trekke på - med konsekvent nyhetsprioritering kan dette bli kanalen man kan gå til de dagene noe viktig har skjedd.

Svakhet:

For få bein å stå på - savner slikt som magasinelementer, korrespondentbrev, mer menneskelig varme i nyhetsutvalget. For kjedelig studio. Kjedelig værmelding uten meterolog.

Tabber:

Bare små tekniske svikt - valutakurser oppgitt i prosent, forskjell mellom manus og grafikk i børsinformasjonen, og brutt reportasje fra El Salvador.

BLOMSTER: Erik Wold og Arnhild Myklebust Eggen gratuleres av prosjektleder Gunnar Holtdahl (i midten).