Nesbø er fanget i Doktor Proktor-fella

Blir presset av kidsa til å skrive flere Proktor-bøker.

SOKKESTJELER: Den sokkestjelende månekameleonen er en av de mange ytterst truende dyrearter som befolker Jo Nesbøs Doktor Proktor-univers. Nå stilles både den og en rekke andre skumle skapninger ut på Zoologisk museum i Oslo. Forfatteren selv er foreløpig ikke-museal og i full gang med en ny Harry Hole-roman som utkommer neste år, muligens allerede sommerstid. 
Alle foto: Bjørn Langsem
SOKKESTJELER: Den sokkestjelende månekameleonen er en av de mange ytterst truende dyrearter som befolker Jo Nesbøs Doktor Proktor-univers. Nå stilles både den og en rekke andre skumle skapninger ut på Zoologisk museum i Oslo. Forfatteren selv er foreløpig ikke-museal og i full gang med en ny Harry Hole-roman som utkommer neste år, muligens allerede sommerstid. Alle foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| • Les anmeldelsen av «Doktor Proktor og verdens undergang. Kanskje» her.

I går ble «Doktor Proktor og verdens undergang. Kanskje», den tredje og etter planen siste Doktor Proktor-boka, lansert med åpning av utstillingen «Dyr du skulle ønske ikke fantes» på Zoologisk museum i Oslo.

Her har animatør Pjotr Sapegin gjenskapt månekameleonen, den mongolske vannrotta, nattsoppen og et tjuetall andre skumle Proktor-skapninger i full størrelse.

Utstillingen «Doktor Proktors sensasjonelle samling av Dyr du skulle ønske ikke fantes» skal stå fram til nyttår, som en potensiell barne- og foreldremagnet på Tøyen. I samme slengen inviterte Aschehoug alle barn mellom 5 og 14 år til konkurranse om den fineste tegningen av et slikt skrekkdyr.

Dermed fikk Doktor Proktor-industrien nok en kraftig omdreining.

Hardt press 120000 solgte av de to første bøkene, salg til 22 land, Doktor Proktor-krus og Doktor Proktor-matbokser og ikke minst boka «Dyr du skulle ønske ikke fantes» er gode argumenter for videre drift. I går la et halvt hundre skolebarn fra Lilleaker og Kampen ytterligere press på Nesbø med et høylytt «jaaa!!!» da han i et ubetenksomt øyeblikk spurte om han burde skrive en fjerde bok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer