KOMMENTARER

Nesbø? Hvem er det?

Harry Hole-stiftelsens EI ÅLRIGHT DAME 2016 til Azra Gilani

EI ÅLRIGHT DAME: Azra Gilani fikk Harry Hole-prisen 2016 og den ble tatt i mot av hennes datter, Maria (t.v.). Videre ser vi utdeler Jo Nesbø sammen med Isabel (foran), Sadif og Tove Wang fra Redd Barna som fikk en million kroner øremerket til skolegang for syriske barn. Foto: Tom Stalsberg
EI ÅLRIGHT DAME: Azra Gilani fikk Harry Hole-prisen 2016 og den ble tatt i mot av hennes datter, Maria (t.v.). Videre ser vi utdeler Jo Nesbø sammen med Isabel (foran), Sadif og Tove Wang fra Redd Barna som fikk en million kroner øremerket til skolegang for syriske barn. Foto: Tom Stalsberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Politi: Restaurant Schrøder, Waldemar Thranes gate, Oslo, cirka klokka 11.48: En politibil stopper på rødt lys. Jeg har fått ei gul bot på bilvinduet før det hele er i gang. Tar en sterk kopp kaffe, men banner ikke. Jo Nesbø går inn på restauranten. I hans skygge skimte vi kanskje en snømann, et gjenferd og garantert Harry Hole. Det er igjen klart for allsangen «Alltid freidig når du går», karbonadesmørbrød, kaffe og et glass vann i regi av Harry Hole-stiftelsen.

Sorgenfri: Nesbø fører ordet og snakker om ei ålright dame som dessverre er sjuk og ikke kan være til stede, men det er hennes døtre og barnebarn. Ei ålright dame 2016 er Azra Gilani. Nesbø sier hun får prisen for hennes tydelige engasjement for pakistanske barn i Norge og barnas muligheter til å delta i aktiviteter på lik linje med andre barn. Nesbø oppfordrer de som ikke helt vet hvem Azra er om å lese hennes kronikk i Aftenposten: Muslimske mødre, nå må dere våkne. En kronikk som var Azras første hun bidro med i vår skremmende offentlighet.

Marekors: Datteren Maria hilser og takker på vegne av moren som er stolt og overrasket. Maria sier hun var tilsvar til stede da Nesbø ringte hennes mor for å forklare, omstendelig, om at hun skulle få denne utmerkelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer