Nesbø, Jo

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Slik ble jeg forfatter:

- Jeg har alltid hatt skriveglede, og stilene mine var blodige fra begynnelsen. En fin dag kunne ofte ende med massemord og dinosaurer. Etter å ha vært tekstforfatter for Di Derre ble jeg kontaktet av et forlag som spurte om jeg kunne tenke meg å skrive en reiseskildring. Selv om jeg ikke fullførte prosjektet, hadde jeg allerede satt meg ved skrivemaskinen og kommet i gang. Først da jeg reiste en del alene rundt i Australia, kom jeg på at jeg skulle skrive en roman.

Beste leseropplevelse:

-Den klassiske leseropplevelsen er for meg det første møtet med Hamsun, men det er vel skjellsettende for de fleste. Jeg tror det er vanskelig å skille leseropplevelsen fra hvor man er i livet.

Slik liker jeg å jobbe:

- Foreløpig er jeg så tidlig ute at jeg har problemer med å kalle meg selv forfatter. Men jeg prøver å jobbe systematisk og trives best med en deadline. Det å skrive er en såpass ensom jobb at man må disiplinere seg. Jeg bruker faktisk ordtelleren og skriver et visst antall ord hver dag, selv om jeg ser at det kan være ubrukelig dagen etterpå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer