Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nesbø, Jo

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slik ble jeg forfatter:

- Jeg har alltid hatt skriveglede, og stilene mine var blodige fra begynnelsen. En fin dag kunne ofte ende med massemord og dinosaurer. Etter å ha vært tekstforfatter for Di Derre ble jeg kontaktet av et forlag som spurte om jeg kunne tenke meg å skrive en reiseskildring. Selv om jeg ikke fullførte prosjektet, hadde jeg allerede satt meg ved skrivemaskinen og kommet i gang. Først da jeg reiste en del alene rundt i Australia, kom jeg på at jeg skulle skrive en roman.

Beste leseropplevelse:

-Den klassiske leseropplevelsen er for meg det første møtet med Hamsun, men det er vel skjellsettende for de fleste. Jeg tror det er vanskelig å skille leseropplevelsen fra hvor man er i livet.

Slik liker jeg å jobbe:

- Foreløpig er jeg så tidlig ute at jeg har problemer med å kalle meg selv forfatter. Men jeg prøver å jobbe systematisk og trives best med en deadline. Det å skrive er en såpass ensom jobb at man må disiplinere seg. Jeg bruker faktisk ordtelleren og skriver et visst antall ord hver dag, selv om jeg ser at det kan være ubrukelig dagen etterpå.

Mitt forhold til Internett:

- Jeg bruker Internett litt når jeg skriver. Det er et bra verktøy for å drive research.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!