Anmeldelse: Jo Nesbø, Macbeth

Nesbø med ny potensiell verdens-suksess

Mesterlig og feberhet versjon av Macbeth.

DRISTIG: Jo Nesbø har lagd en storslått prosaversjon av William Shakespeares «Macbeth». Dramaet er lagt til et tidløst og apokalyptisk bylandskap på 1970-tallet. Foto: NTB Scanpix
DRISTIG: Jo Nesbø har lagd en storslått prosaversjon av William Shakespeares «Macbeth». Dramaet er lagt til et tidløst og apokalyptisk bylandskap på 1970-tallet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

La oss ikke glemme at William Shakespeare har to posisjoner som forfatter. Han var tidenes kanskje aller største dikter. Men han var også sin samtids største underholdningsforfatter. Publikumet til den engelske dramatikeren var meget krevende og forlangte manus fulle av slagferdige dialoger og stadige overraskelser.

Særlig det siste kommer glassklart fram når et drama som «Macbeth» blir forvandlet til en thriller. Shakespeares korteste tragedie er blitt Jo Nesbøs lengste roman. Resultatet er strålende.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer