Nesbø på topp i Storbritannia - igjen

Rett inn på andreplass på bestselgerlista.

TIL TOPPS:  Forfatter Jo Nesbø har åpenbart knekt koden for hvordan man skal selge bøker. Nå har «Gjenferd» sust rett inn som den nest mest solgte boka i Storbritannia. 
Foto: Lars EIvind Bones /Dagbladet
TIL TOPPS: Forfatter Jo Nesbø har åpenbart knekt koden for hvordan man skal selge bøker. Nå har «Gjenferd» sust rett inn som den nest mest solgte boka i Storbritannia. Foto: Lars EIvind Bones /DagbladetVis mer

(Dagbladet): Suksessen vil ingen ende ta for forfatter Jo Nesbø (51).

Den 15. mars ble hans bok «Gjenferd», eller «Phantom», som den heter på engelsk, lansert i Storbritannia. I dag, ei knapp uke etter at boka var å finne i butikkene, er den allerede inne på den offisielle bestselgerlista.

Det skriver både jonesbo.com og Salomonsson Agency, som representerer Nesbø internasjonalt, på sine nettsider.

Andreplass Begge nettsidene skriver at den niende boka om Harry Hole har gått rett inn på andreplass på bestselgerlista.

- Harvill Secker er veldig glade denne tirsdagen, ettersom Jo Nesbøs «Gjenferd» går rett inn på bestselgerlista som nummer to, skriver forlaget Harvill Secker på Twitter i dag, som er Nesbøs forlag i England.

Dagens Næringsliv skrev i dag at Nesbøs roman «Hodejegerne» har solgt 84 000 eksemplarer på engelsk, og at 35 000 av disse bare er i Storbritannia.

- Vi er selvfølgelig svært glade. Nesbø er meget populær, og salgstallene viser at han var den femte største fiksjonsforfatteren i Storbritannia i 2011, sier Bethan Jones i Harvill Secker til Dagens Næringsliv i dag.

På topp i fjor Avisa skriver også at «Phantom» har solgt 1754 eksemplarer de første fire dagene den var i salg, og at 10 000 eksemplarer av boka er revet ut av butikkhyllene i Australia.

Dette er ikke første gang at Nesbø går rett inn på bestselgerlista i Storbritannia. I fjor gikk han helt til topps med boka «Panserhjerte».

- Dette er gode nyheter, både for Aschehoug og for forlaget mitt i England. Også er det veldig morsomt for meg personlig, ikke minst fordi dette er noe som har bygd seg opp over tid, sa Nesbø til Dagbladet da.  

Ifølge hans agent Tor Jonasson hos Salomonssen Agency var det bare andre gang i historien at en oversatt forfatter toppet lista.