Nesbø på topp i Storbritannia - igjen

Rett inn på andreplass på bestselgerlista.

TIL TOPPS:  Forfatter Jo Nesbø har åpenbart knekt koden for hvordan man skal selge bøker. Nå har «Gjenferd» sust rett inn som den nest mest solgte boka i Storbritannia. 
Foto: Lars EIvind Bones /Dagbladet
TIL TOPPS: Forfatter Jo Nesbø har åpenbart knekt koden for hvordan man skal selge bøker. Nå har «Gjenferd» sust rett inn som den nest mest solgte boka i Storbritannia. Foto: Lars EIvind Bones /Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Suksessen vil ingen ende ta for forfatter Jo Nesbø (51).

Den 15. mars ble hans bok «Gjenferd», eller «Phantom», som den heter på engelsk, lansert i Storbritannia. I dag, ei knapp uke etter at boka var å finne i butikkene, er den allerede inne på den offisielle bestselgerlista.

Det skriver både jonesbo.com og Salomonsson Agency, som representerer Nesbø internasjonalt, på sine nettsider.

Andreplass Begge nettsidene skriver at den niende boka om Harry Hole har gått rett inn på andreplass på bestselgerlista.

- Harvill Secker er veldig glade denne tirsdagen, ettersom Jo Nesbøs «Gjenferd» går rett inn på bestselgerlista som nummer to, skriver forlaget Harvill Secker på Twitter i dag, som er Nesbøs forlag i England.

Dagens Næringsliv skrev i dag at Nesbøs roman «Hodejegerne» har solgt 84 000 eksemplarer på engelsk, og at 35 000 av disse bare er i Storbritannia.

- Vi er selvfølgelig svært glade. Nesbø er meget populær, og salgstallene viser at han var den femte største fiksjonsforfatteren i Storbritannia i 2011, sier Bethan Jones i Harvill Secker til Dagens Næringsliv i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer