Nesbø slipper Harry-nyheter på Kiel-ferga

Og spiller konsert for leserne.

CRUISE MED NESBØ: Jo Nesbø er blant forfatterne du kan treffe på cruise med Bokklubben i juni. 
Foto: Fredrik Wandrup/Dagbladet
CRUISE MED NESBØ: Jo Nesbø er blant forfatterne du kan treffe på cruise med Bokklubben i juni. Foto: Fredrik Wandrup/DagbladetVis mer

(Dagbladet): Jo Nesbøs nye bok om Harry Hole kommer ikke ut før til høsten, men den har allerede fått mye forhåndsomtale. Det til tross for at Nesbø holder kortene svært tett til brystet når det gjelder innholdet i boka.

Men allerede i juni kan du få en smakebit på den nye krimhistorien - på Kiel-ferga.

Jubileumscruise
Bokklubben fyller 50 år, og feirer det med litteraturcruise fra Oslo til Kiel. Jo Nesbø blir en av de store attraksjonene ombord, sammen med forfattere som Kate Morton, Helene Uri og Ingvar Ambjørnsen.

- Vi har arrangert cruise flere ganger tidligere, med stor suksess. Bokklubbens medlemmer er veldig opptatt av å møte forfatterne, og på et cruise får de muligheten til stille spørsmål og prate med dem. Det blir en helt spesiell stemning, mener Marit Borkenhagen, informasjonssjef i Bokklubben.

Nesbø-konsert
Årets cruise har plass til 400 personer, og varer fra torsdag 2. til lørdag 4. juni. Jo Nesbø er invitert for å prate om den nye boka. I tillegg skal han spille konsert sammen med bandkameraten Lars Jones.

- Både vi og Boklubbens lesere har store forventninger til den nye Harry Hole-boka. Den blir ikke lansert her, men vi kommer nok til å få vite litt om hva Hole vil finne på denne gangen, sier Borkenhagen.

Australske Kate Morton vil snakke om bøkene «Tilbake til Riverton» og «En svunnen tid». Ingvar Ambjørnsen og Helene Uri blir bokbadet, og Alf R. Jacobsen skal holde foredraget «Da kongefamilien forlot Norge 9. april 1940». I tillegg blir det quiz og flere foredrag.