Nesbø utvider millionbingen

Krimforfatter Jo Nesbøs selskap la på seg 2,5 millioner kroner ifjor, selv om han ikke kom med noen nye bøker.

(Dagbladet.no): Den alkoholiserte Harry Hole figuren til krimforfatter Jo Nesbø er en vinner blant leserne.

Nesbø som eier 66 prosent av selskapet Skriververkstedet AS hadde et årsresultat på 2,5 millioner kroner i fjor. Omsetningen ble halvert fra 2005 til 2006 og ble i fjor på 3,3 millioner kroner.

Forklaringen er trolig at forfatteren ikke kom med noen nye bøker i fjor. Eierne tok ikke ut noe utbytte, men hele overskuddet ble overført til egenkapital.

Den er nå på overkant av 13 millioner kroner mens gjelden er på nærmere tre millioner kroner.

Nesbø, som står oppført som daglig leder, tok ut en lønn på overkant av 600 000 kroner. Selskapet investerer i verdipapirer og tjente 560 000 kroner på plasseringene i fjor.

Den eneste investeringen som ikke gikk i pluss var kjøp av ett japansk fond, som ble nedskrevet med 78 000 kroner.

Skriveverkstedet eier 25 prosent av selskapet Di Derre AS som også hadde et godt år fjor, sammenliknet med tallene fra 2005. Selskapet gikk fra et underskudd på 78 000 kroner til et overskudd på 1,4 millioner kroner.

I dette selskapet eier også hans kjente bror, sportsreporter i NRK Knut Nesbø, 25 prosent av aksjene. Samme mann er også oppført som daglig leder og styremedlem i selskapet.

Jo Nesbø har også et enkeltmannsforetak. Resultatet fra dette firmaet blir ikke kjent før den private likningen blir offentliggjort senere i høst.

TJENER FETT: Skriververkstedet AS hadde et årsresultat på 2,5 millioner kroner.