DEBATT

Ulv:

Nese eller ryggrad?

Miljøminister Vidar Helgesen får kritikk for sin «politiske nese», og kommentatorene følger villig opp. Bør ikke media være mer opptatt av våre folkevalgtes politiske ryggrad?

VIS NESE: - Det vi trenger for fremtiden er ikke de sedvanlige «politiske neser», men flere politikere som har politisk ryggrad til å verne dyr og natur mot den ødeleggelse vi tross alt vet at menneskelig aktivitet forårsaker, skriver Siri Martinsen i NOAH om Klima-og miljøminister Vidar Helgesen.
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
VIS NESE: - Det vi trenger for fremtiden er ikke de sedvanlige «politiske neser», men flere politikere som har politisk ryggrad til å verne dyr og natur mot den ødeleggelse vi tross alt vet at menneskelig aktivitet forårsaker, skriver Siri Martinsen i NOAH om Klima-og miljøminister Vidar Helgesen. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Ved å legge en nøytral juridisk vurdering til grunn for klagebehandlingen i ulvesaken, har miljøvernministeren naturlig nok hisset på seg mennesker som ikke liker ulv. Det kan synes som om en side i ulvedebatten nærmest forlanger at lover som verner natur og dyr skal kunne vris og vrenges til å passe næringsinteressers ønsker. Noen har antakelig også blitt godt vant med at klageadgangen i forhold til vedtak om skyting av truede rovdyr vanligvis er et spill for galleriet: Som oftest er dyrene skutt lenge før klagefristen utløper - gjerne i løpet av en helg, da tillatelse til skyting av rovdyr like gjerne kan skje muntlig fredag kveld. I enkelte tilfeller har man fra høyeste politiske hold instruert forvaltningen om å gi tillatelse til skyting - ovenikjøpet til partikollegaer.

Med dette bakteppet oppleves det tydeligvis som et sjokk at en klagebehandling vedrørende rovdyrskyting blir tatt på alvor og underlagt en grundig juridisk vurdering - slik all klagebehandling i slike saker egentlig fortjener. Merkelig nok synes det også å oppleves som et sjokk av enkelte mediefolk at vi har en miljøminister som er opptatt av det juridisk korrekte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer