Anmeldelse:

Nesset-dokumentar: Først skuffende, men så ...

«Seriemorderen i Orkdal» setter den gåtefulle seriemorderen Arnfinn Nesset i nytt lys - med hjelp fra Nesset selv.

GRAVER I NESSET-GÅTEN: Krimjournalist Jens Christian Nørve og tidligere Kripos-etterforsker Asbjørn Hansen har blant annet fått tilgang til alle politiavhørene i saken. Foto: TV 2
GRAVER I NESSET-GÅTEN: Krimjournalist Jens Christian Nørve og tidligere Kripos-etterforsker Asbjørn Hansen har blant annet fått tilgang til alle politiavhørene i saken. Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TV: Nesset-saken har tilsynelatende gått i glemmeboka.

Siden dommen falt i 1983 har det blitt skrevet forunderlig lite om straffesaken, enda Arnfinn Nesset ble dømt for overlagt drap på 22 pasienter. Men de som så nyhetssendingene på 80-tallet, husker bildene av en keitete og lavmælt mann - sittende lutrygget på tiltalebenken.

Han bedyret sin uskyld, men ble dømt til lovens strengeste straff. Så stilnet mediedekningen.

Men nå er kriminalsaken nok en gang i søkelyset. Journalist Simen Sæter skriver den første boka om Nesset. Og TV 2 har laget en dokumentarserie om den beryktede seriemorderen. Det var kanskje på tide, nesten 40 år etter en myteomspunnet tragedie.

Svirrende rykter

Tidlig på 80-tallet i Orkdal - en times biltur utenfor Trondheim - går det rykter om sykehjemsbestyreren og sykepleieren Arnfinn Nesset. Flere pasienter dør kort tid etter at Nesset har avlagt visitt.

Og ved nærmere inspeksjon finner pleierne uforklarlige sprøytestikk og apotekbestillinger på det ånderettshemmende middelet Curacit.

Dokumentarserien tegner et bilde av en velrespektert og behjelpelig mann. En kristen familiefar med et godt ry i lokalmiljøet. Med desto større fallhøyde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.