Neste «Assassin's Creed» blir mye større

Vi møtte Jade Raymond. Se video!

||| LOS ANGELES (Dagbladet.no): Da «Assassin's Creed» ble utgitt for et par år siden, møtte spillet lett kritikk blant spillerne for å ha for lite variasjon i oppdragene du måtte utføre.

Dette er noe utviklerne har lyttet til og fikset på til oppfølgeren, skal vi tro spillets overordnede produsent Jade Raymond. Dagbladet.no møtte henne på E3-messen i Los Angeles, der hun snakket om det kommende spillet.

Mange oppdrag
- I «Assassin's Creed» var det ni snikmord, samt to skjulte oppdrag. I oppfølgeren er det over hundre oppdrag. Det er ikke mer undersøkelser som må til, eller noe i den duren, sier Raymond til Dagbladet.no, og fortsetter:

- Det er seksti forskjellige oppdragstyper i hovedhistorien, og hundre slike oppdrag du må løse - samt hundre tilleggsoppdrag utover det. Så vi prøver å stappe verdenen full av variasjon, nye spillelementer og våpen.

Raymond - som har tatt steget opp siden hun produserte det opprinnelige spillet - forteller at de startet utviklingen av «Assassin's Creed 2» med å høre på fansen, og at de tidlig bestemte seg for å gå for renessanse som spillets nye tidsalder.

- «Assassin's Creed» handler om viktige øyeblikk i historien. Og da vi tenkte på renessansen, med viktige folk som Leonardo da Vinci, Mona Lisa og Machiavelli, bestemte vi oss for at vi måtte gjøre et spill basert på denne tidsalderen, sier hun.

Hjelp fra da Vinci
Spillets hovedperson Ezio, som vil hevne drapet på familien, får hjelp av Leonardo da Vinci, blant annet med flyvevingene som du kan se i spillsekvensen øverst i saken.

- Vi har tatt noen av oppfinnelsene hans ett skritt videre. For eksempel får Ezio en skjult pistol fra ham, selv om han aldri fant opp noe slikt, sier Raymond.

For de som ikke har spilt «Assassin's Creed» (og her røpes noe av handlingen i spillet): Det viste seg at handlingen foregikk i flere tidsaldre, også i moderne tid. Dette er noe som vil utvides i oppfølgeren.

- Desmond vil ikke bare gå rundt i et rom lenger, men vil bli litt mer av en actionhelt, sier Raymond, som ikke vil røpe stor mer om den delen av historien.

«Assassin's Creed 2» kommer til pc, PlayStation 3 og Xbox 360 den 17. november.