Neste «Bourne»-film blir uten Matt Damon

Ny helt, ny historie.

SPILLER IKKE I NESTE «BOURNE»: Matt Damon, her i rollen som Jason Bourne i «The Bourne Supremacy», blir ikke å se i kommende «The Bourne Legacy». Foto: UNIVERSAL / FILMWEB
SPILLER IKKE I NESTE «BOURNE»: Matt Damon, her i rollen som Jason Bourne i «The Bourne Supremacy», blir ikke å se i kommende «The Bourne Legacy». Foto: UNIVERSAL / FILMWEBVis mer

||| Forrige uke ble det klart at Tony Gilroy skal stå for både manus og regi på den kommende Bourne-filmen «The Bourne Legacy».

Gilroy, som skrev manuset til de tre forrige «Bourne»-filmene, tar dermed over registolen etter Paul Greengrass i filmserien som virkelig manifesterte Matt Damon som actionstjerne i rollen som eksagenten Jason Bourne.

Og det er nettopp spørsmålet om hvorvidt vi vil få se Damon i «The Bourne Legacy» som «alle» nå har på sine lepper.

Uten Matt Damon Dette er noe Gilroy svarer på i et intervju med Hollywood Elsewhere:

- Den enkleste måten å beskrive denne filmen, er en utvidelse eller en avdekking. Jason Bourne vil ikke være med i denne filmen, men han er absolutt i live. Det som skjedde i de tre første filmene er utløsende for det som skjer her. Jeg bygger opp en legende, et miljø og en bredere konspirasjon, sier Gilroy på telefon til nettstedet, og legger til:

- Verdenen vi skaper forbedrer og forbereder et gjensyn med Bourne, på et eller annet tidspunkt.

Ny helt Vi vil med andre ord ikke se Matt Damon i den kommende Bourne-filmen, men taktisk nok utelukkes han heller ikke fra kommende filmer.

- Dette er ikke en gjenskaping, en forløper eller noe sånt. Ingen skal overta rollen til Matt Damon. Det vil være en helt ny helt, i et helt nytt kapittel. Dette er et prosjekt som står helt på egne bein, sier Gilroy til nettstedet.

Filmskaperen sier også at selv om handlingen utvides fra de første tre filmene, vil de som fulgte ekstra godt med bli belønnet:

- Vi kommer til å vise deg det store bildet, i en større ramme. Når du ser hvor vi er på vei, og hva vi gjør, vil det bli temmelig åpenbart. Men Jason Bournes handlinger i de første tre filmene er den umiddelbare fingeren på avtrekkeren.

Tv-serie Til tross for at filmen «The Bourne Legacy» heter det samme som Robert Ludlums bok, vil ikke handlingen være basert på bokas historie - filmmanuset er ifølge Gilroy skrevet fra bunn av for filmen.

At mye av handlingen i filmen muligens også vil ta for seg andre sider ved virksomheten til spionsentralen Treadstone, gjør det kanskje også enklere for «CSI»-skaper Anthony Zuiker å få suksess med sin tv-serie basert på «Bourne»-universet.

Serien, som utvikles for CBS, skal hete «Treadstone» og ta for seg virksomheten til Treadstone 71, CIAs hemmelige operative enhet i Ludlum-universet

HAR REGI: Tony Gilroy har tidligere skrevet manus til alle «Bourne»-filmene, men skal nå også regissere «The Bourne Legacy». Foto: AP Photo/Sang Tan
HAR REGI: Tony Gilroy har tidligere skrevet manus til alle «Bourne»-filmene, men skal nå også regissere «The Bourne Legacy». Foto: AP Photo/Sang Tan Vis mer