KOMMENTARER

Donald Trump eller Hillary Clinton

Neste gang noen sier at det står mellom pest og kolera, gjør jeg som Robert De Niro. Jeg klikker.

Hillary Clinton er motgiften.

Neste gang noen sier at det står mellom pest og kolera, gjør jeg som Robert De Niro. Jeg klikker.
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Jeg hører det hele tida. I sosiale medier renner det over, rundt lunsjbordet, i debattinnlegg og hos dem som fortsatt sørger over Bernie Sanders:

OK, Trump er ille, men Hillary er ikke stort bedre. Det er dessverre et valg mellom pest og kolera. Jeg vet ikke hvem som er verst.

Jo, det vet du. Det vet de fleste veldig godt, hvis de tenker seg litt om. Den ene er en kunnskapsløs og klåfingra narsissist på ytterste hvite høyrefløy; den andre er en erfaren, kunnskapsrik og moderat politiker som har bred støtte hos minoriteter.

Hun er til og med en norgesvenn. Ikke at det betyr all verdens for resten av verden, men det forteller noe viktig om hennes engasjement; at hun er opptatt av klima, og at hun er en beundrer av skandinavisk sosialdemokrati og likestilling. Det er ikke et dårlig utgangspunkt for den som skal bli leder av den frie verden, som det heter, spør du meg. I hvert fall bedre enn å klå på kvinner og sverme for Putin.

Den ene vet ikke hvordan Kongressen fungerer eller lover lages; den andre roses for å samarbeide på tvers av partilinjene og få ting gjennom. Den ene digger Putin, oppfordrer Russland til å blande seg inn i presidentvalget og sår tvil om amerikansk støtte til Nato; den andre har vært utenriksminister.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.